Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Vantaanjoen viljelysmaisema ei kalpene Kolille, Punkaharjulle tai muille kulttuurimaisemille – aluetta tulee vaalia, ei pienentää

Vantaanjoen alue on osa kulttuuriperintöä ja aluetta tulee vaalia, kirjoittaa lukija.

Olipa hienoa lukea Vantaan Sanomista, että Vantaanjoen viljelysmaisema arvotettiin edelleen valtakunnallisesti merkittäväksi maisema-alueeksi.

”Vantaan meri” on aivan ainutlaatuinen alue Euroopankin metropolien joukossa ja osana maamme hienoimpia kulttuurimaisemia Kolin, Punkaharjun, Tenonlaakson ja 180 muun joukossa.

Lue myös: Vantaanjokilaakson maisema pysyy arvolistalla, vaikka sen reunoja nakerretaan rakentamisella

Huolestuttavaa on se, että Vantaanjoen viljelysmaisema on koko ajan ja monin paikoin pienentynyt vastaavasta vuoden 1995 inventoinnista.

Toivottavasti myös kaupungin nykyiset ja tulevat päättäjät ymmärtäisivät, että alue on osa kulttuuriperintöä, jota tulisi vaalia ja siirtää tulevien sukupolvien menestystekijäksi. Siksi herääkin kysymys siitä, että onhan maisema-alue turvattu yleiskaavassa ja eihän postimerkkikaavoilla nurkata sitä pala kerrallaan.

Ylpeä ja hieman huolestunut vantaalainen