Mielipide | Älyvapaata kiusantekoa Tammiston Numeropuistossa – Miksi kaupunki ottaa leikkipuiston keinut pois käytöstä talveksi?

Kiusanteon kohteena ovat lähistön pikkulapset vanhempineen, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan kaupunki ei kustannuksissa säästele, kun aiheena on pikkumainen vallankäyttö turvallisuuden nimissä.

Tammiston Numeropuiston lasten leikkipaikan keinujen poistaminen käytöstä talven ajaksi on joka vuosi toistuva esimerkki älyvapaasta touhusta. Ikävintä asiassa on se, että kiusanteon kohteena ovat lähistön pienet lapset vanhempineen.

Terve järki ja omien lasten sekä lastenlasten kanssa saatu elämänkokemus riittää vakuuttumaan, ettei keinuista aiheudu perheen pienimmille minkäänlaista vaaraa. Suljetulla istuimella varustetusta keinusta on mahdotonta pudota. Avoimenkaan keinuun ei sellaista vauhtia saa, että lapsi, joka on opastettu pitämään molemmin käsin kiinni ketjusta, voisi pudota. Keinuja käyttävät pikkulapset ovat harvoin leikkipaikalla ilman hoitajiensa valvontaa.

Kuka on se kunnallinen virkamies joka ohjaa kaupungin työtekijät tekemään täysin tarpeetonta työtä? Työmäärä ei ole edes aivan mitätön kun tiedetään, että sama toistuu muillakin Vantaan leikkipaikoilla.

Varat voisi ohjata tuottavampaankin työhön, vaikkapa parempaan liukkaudentorjuntaan lähiseudun ulkoilureiteillä. Vetoaminen siihen, ettei vastuukysymysten takia keinuja voi talveksi jättää paikoilleen, ei riitä.

Milloin kaupunki tai sen työntekijä on joutunut korvaamaan leikkipuiston keinussa tapahtuneen vahingon? Jos niin olisikin käynyt, kehottaisin ensimmäiseksi kunnostamaan muut leikkipuistojen rikkinäiset leikkivälineet.

Helsingissä ja Tampereella ei tietääkseni vastaavaa hölmöilyä leikkipuistojen kunnossapidossa harjoiteta.

Lauri M. Anttila Tammisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut