Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Talvipyöräily sujuu, kun varaa siihen riittävästi aikaa

Kirjoittajan mielestä on sopeuduttava siihen, että talviolosuhteissa pyörällä liikkuminen on hitaampaa kuin kesällä. Pyörän tulee myös olla talviajoon riittävän hyvin varusteltu.

Vantaan Sanomissa (VS 29.12.) nimimerkki ”Talvipyöräilijä” ehdotti, että kevyenliikenteen väylät tulisi välitömästi aurata lumesta.

Kaupunkihan saa pääasiassa tulot veroista, ja rahareikiä on muutenkin, joten ehkä olisi hyvä tarkistaa omaa asenneta.

Lue myös: Aktiivinen pyöräilijä polkee töihin Tammistosta Helsingin Kasarmitorille – Vain kova pakkanen ja lumipyry saavat hänet nousemaan bussiin

Selvähän se on, että talvella pyörällä ajo on hitaampaa kuin kesällä, on aurausvalleja ja muita hidastavia tekijöitä. Pitää siis varata enemmän aikaa kuin kesällä, silti pääsee nopeammin kuin kävellen.

Enemmän minua on harmittanut kun työ- ynnä muut matkat ovat pidentyneet talvella, kun reitille on laitettu kilpi: Ei talvikunnossapitoa. Tosin tämäkin on menossa parempaan suuntaan.

Renkaat kannattaa myös valita talviajoon, ei aivan ”sliksejä”, ja nastarenkaitakin on saatavilla.

”Tappajasepeli” keskustelu on minua hymyilyttänyt, pistosuojattuja renkaita on ollut satavilla jo vuosia, samoin sisä- ja päällirenkaan väliin laitettavia pistosuojanauhoja.

Arto Keiski