Vaaliareena | Varhaiskasvatuksen henkilöstön työhyvinvointia aiotaan parantaa

Kirjoittajan mukaan Vantaan kaupunginvaltuusto päätti panostaa työhyvinvoinnin parantamiseen varhaiskasvatuksessa.

Vantaan demarit vaativat huomion kiinnittämistä varhaiskasvatuksen henkilöstön hyvinvointiin laadukkaan varhaiskasvatuksen turvaamiseksi.

Vantaan kaupunginvaltuusto päätti tulevan vuoden 2022 budjetista kokouksessaan joulukuussa.

Syksyn aikana suuria medioita myöten on uutisoitu varhaiskasvatuksen henkilöstöpulasta ja kuormituksesta. Vantaan Sosialidemokraatit suhtautuvat tilanteeseen erittäin vakavasti ja lähdimme talousarvioneuvotteluihin tavoitteenamme parantaa nykytilaa Vantaalla laadukkaan varhaiskasvatuksen turvaamiseksi.

Olemme kuulleet varhaiskasvatuksen ammattilaisia ja he ovat nostaneet esiin muun muassa uupumuksen ja väsymisen vallitsevaan tilanteeseen ja palkkauksen, joka ei kannusta jatkokouluttautumaan tai kehittämään omaa osaamistaan.

Työelämän jatkuvasti muuttuessa myös varhaiskasvatusalan tulee olla ketterä ja kuulla henkilöstön toiveita työskentelyn sujuvoittamiseksi.

Vantaan valtuuston hyväksyttyä budjetin tulevalle vuodelle 2022, päätti se panostaa työhyvinvoinnin parantamiseen varhaiskasvatuksessa. Tällä rahalla laaditaan ohjelma työhyvinvoinnin, työssäjaksamisen ja palkitsemisen parantamiseksi sekä rekrytointilisien laajentamiseksi yhdessä varhaiskasvatuksen työntekijöiden kanssa.

Mielestämme yksi keskeisimmistä keinoista tilanteen parantamiseksi on ratkaisujen etsiminen yhdessä henkilöstön kanssa. Ensi vuonna päättäjien tulee kyetä reagoimaan nopeastikin varhaiskasvatuksen tilanteeseen, ellei tilanne ala parantua riittävän nopeasti.

Erityisesti pandemia-aikana tulee huomiota kiinnittää huolellisiin sijaisjärjestelyihin, jotta yllättävistä poissaoloista johtuen ei henkilöstömitoituksesta poikettaisi.

Myös kaupungin henkilöstö- ja konsernipalvelut tulevat vuonna 2022 panostamaan erityisesti henkilöstön saatavuushaasteiden ratkaisemiseen.

Yle uutisoi, että hallituksen tavoitteena on lisätä lähes 400 varhaiskasvatuksen aloituspaikkaa korkeakouluihin. Uusia ammattilaisia tarvitaan, mutta nyt erityisen tärkeää on korjata ne syyt, jotka heikentävät merkittävästi alan veto- ja pitovoimaa.

Matilda Stirkkinen aluevaaliehdokas sosialidemokraattinen lautakuntaryhmä, kasvatuksen ja oppimisen lautakunta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut