Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Tuoko ratikka Vantaalle samanlaiset ruuhkat kuin Tampereelle? – "En osannut kuvitella mitään noin tyrmistyttävää"

Tukkiiko ratikka Tikkurilan, kysyy kirjoittaja mielipidekirjoituksessaan.

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa Tampereella. Olen toki nähnyt, että ratikkaa siellä rakennetaan ja kiskotyömaat sotkivat keskustan liikennettä usean vuoden ajan.

Olinkin aivan ällistynyt, kun edelleen oli kauheat liikenneruuhkat. Olin ensin aivan varma, että on tapahtunut joku massiivinen kolari, kun kaikki liikenne seisoi heti kaupunkiin sisääntulon jälkeen liikenneympyrästä eteenpäin. Nyt oli sentään vielä välipäiviä ja keskellä päivää korona-aikaan.

Asia sitten selvisi, kun päästiin lähemmäs risteystä: ratikkahan se siellä meni kyydissään viisi (5) matkustajaa! Sitten vielä odotettiin seuraava ratikka toiseen suuntaan. Kaikki poikkiliikenne seisoi pitkissä jonoissa, eikä keskustaan päässyt enää ollenkaan autolla.

Olinhan siitä jotain lukenut, mutta en osannut kuvitella mitään noin tyrmistyttävää. Olin myös luullut, että se oli vain alkukankeutta - eihän kai kukaan halua autoliikenteen seisovan kaupungin kaduilla jonottamassa.

En yleensä ole pitänyt ollenkaan positiivisena asiana kaupungin virkamiesten työmatkoja, mutta nyt rohkenen ehdottaa ratikan suunnittelijoille opintomatkaa Tampereelle. Ihan bussikyydillä ja tekemään pienen kiertoajelun keskustassa.

Siinä voisi havainnollistua, miten ratikkakiskot kahteen suuntaan mahtuvat Kielotielle ja millaiseen katastrofiin se johtaa kaikilla muilla kaduilla. Aiotaanko kehä III:kin saada entistä tukkoisemmaksi Tikkurilan kohdalla?

Entinen tamperelainen