Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Länsi-Vantaan sosiaali -ja terveyspalvelut turvattava jatkossakin

Kirjoittaja on huolissaan väkimäärältään kasvavan Länsi-Vantaan palveluista.

Vantaa-Kerava hyvinvointialueen toiminnan suunnittelun ja toteutuksen on lähdettävä siitä, että varsinkin Länsi-Vantaan osalta sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkko säilyy vähintäänkin nykyisellä tasolla, lisättynä vuonna 2023 avattavalla Kivistön terveysasemalla.

Meidän on lähdettävä siitä, että varsinkaan Länsi-Vantaan osalta mistään nykyisistä palveluista ei karsita. Vuonna 2023 avattava Kivistön terveysasema tulisi Länsi-Vantaan palveluja täydentäväksi yksiköksi sinne, sinne ei lähtökohtaisesti saisi siirtää mitään palveluja esimerkiksi Martinlaaksosta.

Raha ei saa olla syynä mahdollisille karsimisille!

Ainoa hyväksyttävä syy voi olla toimitilojen ja rakennusten tekninen kunto. Huonossa sisäilmassa ei voi työskennellä eikä asioida. Silloinkin se saisi olla ainoastaan tilapäistä, kunnes toimitilat saadaan korjattua tai saadaan uudet toimitilat mahdollisimman lähelle.

Vantaan kaupungin julkaiseman Vantaan väestöennuste -kirjan mukaan Martinlaakson kaupunginosan väestö tulee kasvamaan vuoteen 2031 mennessä nykyisestä 2 200 henkilöllä ja Myyrmäen kaupunginosan vastaavasti 4 700:lla henkilöllä. Kivistön kaupunginosassa väestönkasvua on ennustettu tulevan vuoteen 2031 mennessä nykyisestä jopa 9 100 henkilöä!

Väestönkasvu seuraavan 10 vuoden aikana tulee olemaan suurinta Länsi-Vantaalla ja tämä on huomioitava, kun palveluverkkoselvitys tulee aluevaltuustolle käsiteltäväksi.

Olli Saarikko aluevaaliehdokas (sd.)