Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Vantaa-Kerava hyvinvointialueen menestys edellyttää täydellistä asennemuutosta

Kirjoittajan mukaan päättäjillä on nyt mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä rakentaa toimintamallia, jossa asiakas on keskiössä.

Hyvinvointialueella tulee olemaan pitkälti samat johtajat, työntekijät, päättäjät ja resurssit. Voimmeko odottaa nykyistä parempia palveluja? Emme ainakaan ilman asennemuutosta.

Asennemuutoksella tarkoitan erityisesti asiakaslähtöisyyttä. Asiakkaan tarpeet ja palvelut tulee asettaa päätöksenteossa avainasemaan. Organisaatio on uudistettava kääntämällä pyramidi toisinpäin. Huipulla ei olisi johtajat vaan asiakkaat. Hierarkinen virkamiesjohtaminen ei ole nykyaikaa.

Työntekijöiden tulisi olla avainasemassa toiminnan kehittämisessä. He tietävät eniten siitä, mitä omassa toiminnassa ja tiimissä voidaan parantaa. Johdon tehtävä on luoda kannustava ja innovoiva työilmapiiri, jossa tuloksista palkitaan.

Päättäjillä on nyt todellinen mahdollisuus aloittaa työnsä puhtaalta pöydältä ja rakentaa uusi nykyaikainen sote-organisaatio. Toimintamalli, jossa asiakas on keskiössä, johtajat muutoksen mahdollistajia ja työntekijät oman työnsä ja sen kehittämisen asiantuntijoita.

Mikä on päättäjien tehtävä? Päättäjien tehtävä on luoda uusi asiakaslähtöinen toimintastrategia yhteistyössä hyvinvointialueen johdon, työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa.

Näiden tahojen edustajista voitaisiin muodostaa itsenäisiä kehitystiimejä, joille annettaisiin vapaat kädet valmistella toiminnan kehittämiseen liittyviä esityksiä suoraan aluehallitukselle ja aluevaltuustolle.

Tämä kaikki edellyttää, että puolueiden välille syntyy sellaista yhteistyötä, missä hyvät asiakaslähtöiset ratkaisut ovat tärkeämpiä kuin poliittiset ideologiat. Toivon, että Vantaa-Keravan alueesta tulee edelläkävijä modernin asiakaslähtöisen asiantuntijaorganisaation luomisessa.

Juha Malmi aluevaaliehdokas (kd.) kauppatieteiden maisteri