Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Lähetysjärjestöillä on uskonnonvapaus – "Avustusten kieltämistä lähetysjärjestöiltä niiden uskonnollisen vakaumuksen vuoksi voidaan kutsua syrjinnäksi"

Mikään ideologia ei voi tulla esteeksi lähetysjärjestöille viedä toivon sanomaa maailmalle , kirjoittaja toteaa.

Vantaan seurakunnat tukee taloudellisesti useita lähetysjärjestöjä, joiden päätehtävä on viedä kristillinen pelastussanoma eri puolille maailmaa.

Tulkaa kaikki -liikkeen seurakuntien luottamushenkilöryhmissä on vuosittain budjettineuvotteluissa vastustettu avustusten myöntämistä joillekin lähetysjärjestöille, koska kyseisten järjestöjen uskon tulkinta ei sovi heidän tasa-arvoajatteluunsa.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjät, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Svenska Lutherska Evengeliföreningen ovat heidän mielestään osoittautuneet kelvottomiksi viemään evankeliumin sanomaa maailmalle. Lähetysseura ja Pipliaseura sen sijaan kelpuutetaan, hyvä niin.

Lähetysjärjestöt, joille Vantaan seurakunnat ja seurakuntayhtymä ovat vuosittain tukea myöntäneet perustavat uskonsa raamattuun kuten evankelis-luterilainen kirkkokin. Suomen kirkko on hyväksynyt nämä lähetysjärjestöt saamaan avustusta.

Suomessa on uskonnonvapaus ja uskonnollisilla yhteisöillä on vapaus pitää raamatullinen tulkintansa uskon asioissa koskien myös tasa-arvoasioita. Uskonnonvapaus koskee myös lähetysjärjestöjä.

Mikään ideologia ei voi tulla esteeksi näille lähetysjärjestöille viedä toivon sanomaa maailmalle. Avustusten kieltämistä lähetysjärjestöiltä niiden uskonnollisen vakaumuksen vuoksi voidaan kutsua syrjinnäksi.

Kirkkovaltuuston kokouksessa 30. marraskuuta 2021 äänestettiin asiasta. Suuri enemmistö valtuutetuista äänesti sen puolesta, että Vantaan seurakunnat tukevat edelleen kaikkia esitettyjä lähetysjärjestöjä.

Vantaan seurakuntien Sanasta Elämään -ryhmän luottamushenkilö