Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pääkirjoitus Sauna-ravintola tekee Tikkurilan jokirannan entistä kiinnostavammaksi

Tikkurilan kulttuurimaisemaan, Keravanjoen varrelle, suunnitellaan yleistä saunaa, johon on tulossa myös 200-paikkainen ravintola terasseineen.

Toteutuessaan kunnianhimoinen ja näyttävä hanke nostaa Tikkurilan kiinnostavuuden uudelle tasolle ja monipuolistaa jokirannan virkistyskäyttöä entisestään.

Lue myös: Tikkurilan joenrannan sauna-ravintolan haluaa toteuttaa Patio-suurterassia pyörittänyt yrittäjä – vetovoimainen keidas saattaa tulla Silkkisillan luo

Jokiranta Tikkurilan ja Jokiniemen kohdalla on jo nyt viihtyisä ja vetovoimainen alue, jonka vantaalaiset ovat ottaneet omakseen.

Joen varrelle on valmistunut lapsiperheiden suosima leikkipuisto. Sinne tänne on luotu viihtyisiä oleskelupaikkoja kauniine istutuksineen.

Eikä unohtaa kannata Silkkitehtaan kunnostusta ja uudisrakentamista.

Lue myös: Onko tässä Vantaan matkailun uusi vetonaula? – Tikkurilan jokirantaan on tulossa simpukkaa muistuttava sauna-ravintola

Kulttuuritalo Vernissan vieressä kuohuu puolestaan Tikkurilankoski. Padon osittaisen purun yhteydessä alueesta sukeutui samalla oleskelu- ja grillauspaikoilla rikastettu vapaa-ajanviettoalue.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli sauna-ravintolan liikepaikanluovutuskilpailua kokouksessaan tällä viikolla.

Vaikka Vuolle-niminen ehdotus oli ainoa laatuaan, oli siinä näkemystä ja aineksia jatkokehittelyyn. Suunnitelman takana ovat vantaalainen P&R -Arkkitehdit Oy ja Tikkurilan Patio-kesäterassista vastanneen yrittäjän Luotsi Invest Oy.

Kuten lautakunta pöytäkirjalausumassaan korosti, on suunnitelmissa pidettävä huoli siitä, että rakennus sisältää riittävät saunatilat.

Paraatipaikalla sijaitsevalle tasokkaalle saunalle luulisi olevan kysyntää, ei ainoastaan suurelle ravintola-terassille.

Lue myös: Vantaakin haluaa "citysaunan" ravintoloineen veden äärelle – kaupunki tarjoaa paikkaa Keravanjoen rannalta Tikkurilasta

Vantaa tarvitsee rohkeaa yrittämistä, hankkeita ja ennen kaikkea tekoja. Kunnianhimoiset ja tuoreet hankkeet tuovat kaupunkiin vetovoimaa, mielenkiintoa ja raikkautta. Toivotaan, että saunasuunnitelmat vastaavat tähän tarpeeseen.