Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Seurakunnissa tehdään tärkeää työtä ja ketteryyttäkin löytyy – monipuolisesta toiminnasta tulisi kertoa nykyistä paremmin

Vantaalaisista reilu puolet, 50,9 prosenttia, kuuluu evankelis-luterilaisiin seurakuntiin.

Kirkkoon kuuluvien määrä on laskussa, ja se johtuu osin kaupunkimme kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Siinä missä noin 65 prosenttia suomenkielisistä ja reilut 71 prosenttia ruotsinkielisistä vantaalaisista kuuluu kirkkoon, on muunkielisten osuus evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvista kolme prosenttia.

Vaikka kirkkoon kuuluvien määrä on vuosi vuodelta laskussa, tekevät seurakunnat muun muassa tärkeää yhteiskunnallista auttamistyötä, jota monet vakaumuksestaan riippumatta arvostavat.

Yksi tärkeä osa toimintaa on seurakuntien diakoniatyö, jossa ihmistä autetaan niin keskustellen kuin käytännön tasolla.

Aiemmin tällä viikolla Vantaan seurakunnat kertoi, että Rekolan kirkolla alkaa walk in -terapia nuorille ja nuorille aikuisille. Työntekijät auttavat ratkaisukeskeisen lyhytterapian keinoin 16–30-vuotiaita nuoria ja antavat matalan kynnyksen tukea mielen haasteisiin.

Samansorttisesta toiminnasta on jo kokemusta Tampereella, Helsingissä ja Keravalla.

Rekolan esimerkki osoittaa, että seurakunnista löytyy notkeutta, ketteryyttä ja tahtoa toimia. Idea walk in -terapiasta saatiin seurakunnassa tammikuun alussa ja toiminta käynnistyy ensi tiistaina.

Toisinaan kuulee pohdittavan, saako ”tapakristitty” kirkollisverolleen vastinetta, jos kirkossa käyminen rajoittuu lähinnä häihin, hautajaisiin ja parhaassa tapuksessa joulukirkkossa käymiseen.

Jäsenkadostaan ja sitä myöten taloudestaan huolissaan olevien seurakuntien olisi tärkeää kertoa monipuolisesta ja yhteiskunnallisesti tärkeästä toiminnastaan vielä nykyistäkin laajemmin, jotta uudet ihmiset löytäisivät mukaan seurakunnan toimintaan.