Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi Mikkolan alueen auraustyöt jäävät tekemättä?

Lumimäärät koettelevat tänä talvena monin tavoin eri puolilla Vantaata.

Ystävällisesti saatan Vantaan kaupungin teiden kunnossapidosta vastaavien tiedoksi, että Mikkolan Marsinkujaa haluaisi käyttää moni liikuntarajoitteinen päästäkseen matkustamaan asioilleen, hoitoon tai vaikkapa ruokailemaan julkisella liikennevälineellä, joka kulkee Venuksentietä pitkin, jopa kahteen suuntaan.

Tämä on tuiki mahdotonta, sillä Vantaan kunnossapitovirasto ei ole joutanut auraamaan Marsinkujaa eikä myöskään Marsinpolkua liikuntarajoitteisten kuljettavaan kuntoon.

Näille kunnossapitopäättäjille tiedoksi, että liikuntarajoitteinen on sellainen henkilö joka tarvitsee apuvälineitä päästäkseen liikkumaan, jos ei ollut tiedossa.

Esimerkiksi Marsinkuja 6:ssa asuu useita iäkkäitä henkilöitä, jotka päästäkseen lähikauppaan (matkaa vajaa puoli kilometriä) tarvitsevat esimerkiksi rollaattorin avukseen.

Umpihangessa rollaattorilla ei pääse auratulta pihalta pois, kun kaupungin vastuualueella on parinkymmenen sentin umpihanki tai ainakin pöpperöistä lunta yli nilkan.

Kysymys kunnossapidon laiminlyömisestä on jotenkin Mikkolan alueen asukkaita diskriminoivaa, koska sekä Matarissa ja Maarukassa kaikki tiet on huolellisesti aurattu pienintä kinttupolkua myöten. Tämä oli tilanne tämän viikon maanantaina.

Herää kysymys, miksi tilanne on toistuvasti tämä? Asiaan vaikuttanee osaltaan ehkä se, että Marsinkujan eteläreuna on ollut ikiaikaisesti 30 minuutin pysäköintikiellossa, liikennemerkki C38 30 min lisäkilvellä.

Muutama vuosi sitten pysäköintikielto poistettiin, todennäköisesti tienpitäjän suuressa viisaudessa. Niinpä nyt Marsinkujan molemmilla puolilla seisoo lumeen hautautuneita ajoneuvoja, joka luonnollisesti haittaa aurausta. Jos pysäköintikieltomerkkiä ei olisi poistettu, eli ammuttu omaan jalkaan, niin tätäkään kirjoitusta ei tarvitsisi tehdä.

Ystävällisesti pyydän että, Vantaan kaupungin kunnossapito-osasto kertoo selväkielisesti miksi Mikkolan aurauskäytäntö poikkeaa Maarukan ja Matarin aurauskäytännöistä.

Koska en käyttänyt alatyylisiä ilmauksia, vaikka mieli tekikin, niin toivon että lumitöistä vastaava katuosaston jaos ottaa huoleni vakavasti ja ryhtyy vaadittaviin toimenpiteisiin tai keksii vedenpitävän selityksen.

Ossi Metso liikuntavammainen