Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kirkon varoilla tuetaan syrjintää Vantaalla vuodesta toiseen – "Me kirkon jäsenet voimme vain harmitella rahojemme kuluttamista nais- ja homovastaisten ajatustapojen tukemiseen"

Mikään perusoikeus ei oikeuta loukkaamaan toisen henkilön perusoikeuksia, kuten oikeutta elää vapaana syrjinnästä, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan seurakuntien konservatiivisen Sanasta elämään -ryhmän luottamushenkilö esitteli mielipidekirjoituksessa (VS 22.–23.1.22) näkemyksiään lähetysjärjestöjen tukemisesta kirkollisverovaroin.

Lue myös: Mielipide: Lähetysjärjestöillä on uskonnonvapaus – "Avustusten kieltämistä lähetysjärjestöiltä niiden uskonnollisen vakaumuksen vuoksi voidaan kutsua syrjinnäksi"

Nimettömänä esiintynyt luottamushenkilö oli sitä mieltä, että uskonnonvapaus oikeuttaa järjestöt toimimaan ”raamatullisesti” tasa-arvoasioissa. Hänen mielestään vantaalaisilta kerätyillä kirkollisveroilla on rahoitettava myös sellaisia järjestöjä, jotka eivät hyväksy kirkkomme naispuolisia pappeja ja suhtautuvat torjuvasti homoseksuaalien parisuhteisiin.

Näin Vantaan seurakunnat on toiminutkin. Loppuvuodesta syrjintää harjoittavia järjestöjä rahoitettiin seurakuntayhtymän varoista 165 000 eurolla, ja lisäksi tulevat seurakuntien erikseen myöntämät avustukset.

Tämä on epäkohta, johon nykyisten kirkkovaltuutettujen enemmistö ei halua puuttua. Me kirkon jäsenet voimme vain harmitella rahojemme kuluttamista nais- ja homovastaisten ajatustapojen tukemiseen, kun syrjinnän rahoittaminen jatkuu vuodesta toiseen.

Nimetön luottamushenkilö esiintyy marttyyrina lausuen, että rahoituksen epääminen muutamilta lähetysjärjestöiltä olisi näiden järjestöjen syrjimistä.

Hän on tässä väärässä: seurakunnat saavat tukea haluamiaan lähetysjärjestöjä, mutta mitään pakkoa tai velvollisuutta tähän ei ole. Haitalliset järjestöt voisi aivan hyvin tipauttaa pois rahansaajien listalta.

Luottamushenkilö on väärässä myös esittäessään, että uskonnonvapaus oikeuttaisi naisten ja homojen syrjinnän. Mikään perusoikeus ei oikeuta loukkaamaan toisen henkilön perusoikeuksia, kuten oikeutta elää vapaana syrjinnästä.

Maksan kirkollisveroja vuodessa merkittävän summan. Haluaisin, että luottamushenkilöt edistäisivät niillä hyviä asioita. Aiemmin kannattamani Tulkaa kaikki -liikekään ei enää vaadi homojen syrjinnän lopettamista, vaikka piti kirkkovaltuustossa hieman ääntä naisten syrjinnän lopettamiseksi.

Johanna Korhonen kirkon jäsen, toistaiseksi