Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Huonosti auratut väylät ovat turvallisuus- ja terveysriskejä – Risteysalueilla on paikoin ollut kaistoja tukossa, bussinkuljettajat joutuvat tekemään tuntikausia työtään "perunapeltojen" tärinässä ja metelissä

Matkustajan kannalta huonosti puhdistettu pysäkkialue on erittäin vaarallinen, kirjoittaja korostaa.

Onko HSL-alueen kunnat, kaupungit ja ely-keskus tehtäviensä tasalla katujen, pysäkkien ja joukkoliikenneterminaalien talvikunnossapidon osalta?

Tämä on tänäkin talvena aiheellinen kysymys. Päätepysäkit, pysäkkialueet, linja-autokaistat ja risteysalueet ovat todella huonossa kunnossa.

Linja-autokaistoista on kadonnut lähes puolet lumikasojen alle ja linja-autolla joutuu ajamaan puoliksi viereisellä kaistalla, kun omalle kaistalle ei mahdu lumen takia.

Sama ongelma on monilla risteysalueilla, kääntyvien kaista on täynnä lunta ja pahimmassa tapauksessa on kasattu lumikinos näkymäesteeksi, jottei vahingossakaan näkisi mahdollista risteävää liikennettä.

Päätepysäkit muistuttavat perunapeltoa, tosin perunapelto on jo tasaisempi kuin nämä hoitamattomat, pikaisesti sinne päin auratut pysäkkialueet.

Sama koskee monia linja-autojen käyttämiä katuja. Pysähtyessä ottamaan matkustajia kyytiin voi pysäkillä olla tilanne, että ensin uudet matkustajat etuovesta kyytiin, auton siirto ja sen jälkeen vasta pääsee kyydistä pois kun keski- ja takaovi on saatu auratun aukon kohdalle.

Tässäpä siis muutama ongelma esimerkiksi mitä kohtaamme päivittäin työssämme.

Auraamattomat tiet ja pysäkit ovat liikenne-, matkustaja- ja työturvallisuuskysymyksiä, joille nyt viitataan kintaalla HSL-alueella. Perunapellot, joita teiksi myös kutsutaan, aiheuttavat tärinää ja siten nivel- ja lihaskipuja kuljettajille, jotka parhaimmillaan/pahimmillaan istuvat sen 11 tuntia työpäivän aikana tärinässä ja metelissä.

Matkustajan kannalta huonosti puhdistettu pysäkkialue on erittäin vaarallinen. Matkustaja voi liukastua jäisellä pysäkillä ja liukua linja-auton alle ja loukkaantua pahasti.

Kuinka paha onnettomuus pitää tapahtua ennen kuin HSL-alueen kunnat ja kaupungit ja ely-keskus ryhtyvät todella toimiin, jottei turhia onnettomuuksia ja loukkaantumisia tapahdu?

Helsingin Seudun Linja-autohenkilökunta Ry AKT009 Teemu Ilván, työsuojeluvastaava