Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Keskeisellä paikalla sijaitseva Isomyyri pitäisi säilyttää kaupunkilaisten oman toiminnan tilana ja saneerata porrastetusti

Järjestöjen ja yhdistysten rooli hyvinvoinnin luomisessa ja yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisyssä on merkittävä, kirjoittaja toteaa.

Vantaata rakennetaan vauhdilla uuteen uskoon. Vantaa on vielä nuori kaupunki mutta nyt jo puretaan rakennuksia, joiden rakentamisen moni meistä muistaa hyvin.

Meneillään jo olevat ja suunnitteilla olevat rakennushankkeet muokkaavat ympäristöämme merkittävästi. Kehityksen huumassa ei läheskään aina oteta huomioon alueiden ominaispiirteitä ja niiden kehitykseen merkittävästi vaikuttaneita rakennuksia.

Kaupungin kehittämisessä haetaan nykyisin pelkkää maankäytön ja julkisten tilojen tehostamista ja tuottojen lisäämistä asukkaiden viihtyvyydestä piittaamatta.

Yksi voimakkaasti muuttuvista alueista on Myyrmäki, jonka keskusta Paalutorin ympärillä muuttuu merkittävästi, eikä välttämättä parempaan suuntaan eikä suinkaan asukaslähtöisesti. Alueelta ollaan purkamassa ”vanhaa”, 80- ja 90-luvulla rakennettua rakennuskantaa, kuten Isomyyri ja Myyrmäki-talo.

1987 valmistunut Isomyyri oli valmistuessaan merkittävä parannus alueen palveluihin. Tänä päivänä sen kaupallinen merkitys on vähentynyt mutta rakennus on edelleen tärkeä kolmannessa kerroksessa toimivien Myyringin ja Arkin ansiosta.

Siellä olevat tilat ovat tärkeitä sekä järjestöille että yhdistyksille, puhumattakaan alueen nuorisotiloista. Kaupunki hakee parhaillaan uusia tiloja, joihin nämä toiminnot voidaan siirtää, jos ja kun rakennus puretaan. Ei vain tunnu löytyvän.

Samaan aikaan suunnitellaan Myyrmäkitalon purkua koska kirjaston ja Artsin tilat ovat käyneet ahtaiksi ja niillekin pitää löytyä väistötilat. Kaksi melko uutta rakennusta siis ollaan purkamassa uusien tehokkaampien rakennusten tieltä.

Säilyttämällä ja saneeraamalla Isomyyri voidaan kaikki nämä toiminnot sijoittaa saman katon alle, rakennukseen, joka kuuluu alueen historiaan ja katukuvaan. Siirtotiloja ei välttämättä tarvita, jos muutostyöt tehdään porrastetusti. Isomyyri on hyvällä paikalla ja sinne on helppo myös meidän senioreitten päästä kerhotapaamisiimme.

Hyvinvointialueiden ottaessa vastuun sosiaali- ja terveyspalveluista kaupungin tehtäviin kuuluu edelleen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen, johon sisältyvät muun muassa kulttuuripalveluiden sekä liikunta- ja kokoontumistilojen tarjoaminen asukkailleen.

Järjestöjen ja yhdistysten rooli hyvinvoinnin luomisessa ja yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisyssä on merkittävä. Siksi on tärkeää, että toiminnallemme on tarjolla tilat keskeiseltä paikalta, jonne on hyvät liikenneyhteydet.

Isomyyri on sellainen paikka. Siinä on ainesta Länsi-Vantaan Olohuoneeksi.

Länsi-Vantaan kansalliset seniorit ry:n hallituksen puolesta Risto Pyhältö, pj.