Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tulkaa Kaikki -liike ajaa tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa kirkkoa Vantaalle

Kirjoittajat jatkavat keskustelua seurakunnan järjestöille suuntaamasta rahoituksesta.

Vantaan Sanomien mielipidepalstalla on esitetty väitteitä, jotka haluamme oikaista ( VS 12–13.2. ja VS 23.2.).

Johanna Korhosen ja Sari Roman-Lagerspetzin väitteet siitä, ettei Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa Tulkaa Kaikki -valtuustoryhmä olisi vastustanut syrjintää ja vaatinut rahoituksen leikkaamista ovat virheellisiä.

Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 30.11. 2021 Tulkaa Kaikki -valtuustoryhmän puheenjohtaja Laura Häggblom esitti rahoituksen leikkaamista järjestöiltä (SLEY, SLEF, SELK ja ELK) jotka eivät hyväksy naispappeutta ja seksuaalivähemmistöjä.

Näiden järjestöjen harjoittama syrjintä ei ole vain näkemys vaan perustuu lähetysjärjestöjen julkisiin asiakirjoihin, kannanottoihin sekä järjestöjen itse toimittamiin vastauksiin Vantaan yhteiselle kirkkovaltuustolle.

Äänestyksessä Tulkaa Kaikki -liikkeen esityksen taakse tulivat kokonaisuudessaan myös sosiaalidemokraattinen seurakuntaväki ja Kyrkan mitt i By -ryhmä. Valitettavasti edelleen kirkkovaltuuston enemmistö haluaa mahdollistaa syrjivän toiminnan rahoittamista.

Tulkaa Kaikki -ryhmän valtuustopuheessa sanotaan: “Nuoret, niin miehet kuin naiset ovat hyvin kiinnostuneita yhdenvertaisuuskysymyksistä, minä uskon, että se on monelle syy miksi he vieraantuvat kirkosta. Kirkko näyttäytyy vanhanaikaisena ja syrjivänä organisaationa. Sellaiseen harva nuori haluaa kuulua, ei riitä, että kirkko tekee hyvää toisaalla, vaikka diakoniassa”.

Tulkaa Kaikki -valtuustoryhmä on tehnyt vuosikausia läpinäkyvää ja vahvasti argumentoitua tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä kirkossa. Syksyllä on edessä seurakuntavaalit joissa jälleen kerran ratkaisemme sen, saako tällainen syrjinnän rahoittaminen verovaroin jatkua vai olisiko jo aika siirtyä kunnioittamaan Suomen lakeja.

Laura Häggblom

Tulkaa Kaikki -valtuustoryhmän puheenjohtaja

Eve Rämö

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Tulkaa Kaikki -liike