Mielipide | Vantaan päättäjien tulisi miettiä "vantaalaisten olohuoneiden" kohtalo uudelleen – tuhannet nauttivat Isomyyrin ja Arkin monipuolisesta toiminnasta joka viikko

Isomyyrissä ja Arkissa järjestetään paljon tärkeää toimintaa, jonka äärelle tullaan kauempaakin.

Viikonvaihteen Vantaan Sanomissa Länsi-Vantaan kansalliset seniorit ry:n puheenjohtaja Risto Pyhältö kirjoitti vahvaa asiaa Isomyyrin ja Arkin kiinteistöjen puolesta, ne kun on suunniteltu purettaviksi.

Kiinteistöt ovat vuosien ajan jo juurtuneet paikoilleen, vantaalaisten tärkeiksi olohuoneiksi.

Lue myös: Mielipide: Keskeisellä paikalla sijaitseva Isomyyri pitäisi säilyttää kaupunkilaisten oman toiminnan tilana ja saneerata porrastetusti

Molemmissa käy päivittäin kova kuhina. Niissä on tosi monenlaista toimintaa. On erittäin monia erilaisia kerhotoimintoja monissa kerroksissa, on lähes ilmaisia ruokailuja tai kahvihetkiä, joissa muun muassa moni vähävarainen käy päivittäin täyttämässä vatsansa ja tapaamassa muita ihmisiä.

On myös paljon liiketoimintoja, jotka työllistävät satoja ihmisiä.

Väitän, että edellä mainittujen palvelujen käyttäjiä on tuhansia päivittäin, eikä pelkästään vain vantaalaisia. Tiedän kauempaakin ihmisten tulevan nauttimaan palveluista hyvien yhteyksien turvin.

Mitä tapahtuu, jos kaikki nämä palvelut otetaan pois? Ei auta, jos sanotaan, että rakennetaan uutta tilalle.

Vantaan päättäjien tulisi tarkkaan miettiä kyseisiä asioita uudelleen.

Miettikää, miten saisimme säilytettyä tosi tärkeää historiaa ja lisättyä sitä pitämällä huolta rakennuksista ja antaen ihmisten nauttia edelleen niiden tarjoamista palveluista.

Itsekin kävelen päivittäin Martinlaaksosta harrastamaan ja käyttämään Isomyyrin ja Arkin palveluja.

Päättäjät, me Vantaan asukkaat pyydämme, että miettisitte asioita inhimillisesti, ihmisiä ajatellen, eikä vain mikä on kannattavaa.

Ritva Mäkeläinen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut