Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miten pientalojen asukkaat suojautuvat, jos vaara uhkaa?

Nyt olisi sopiva aika selvittää, miten pientaloalueiden asukkaille järjestetään väestönsuojina toimivat asianmukaiset tilat, kirjoittaja toteaa.

Hätätilanteet, kuten radioaktiivinen säteily, rakennusten sortuminen tai aseelliset taistelut liittyvät usein sotatilaan. Tällaisten asioiden miettiminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella kuulostaa hätävarjelun liioittelulta, mutta Ukrainan tilanne on herättänyt monilla kysymyksen siitä, miten itse suojautuisi hätätilanteessa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toimialueella sijaitsee noin 4 800 väestönsuojaa asuin-, liike- ja teollisuusrakennuksissa. Normaalioloissa niitä käytetään esimerkiksi varastoina, harraste- tai sosiaalitiloina.

Väestönsuojat on rakennettu kyseistä rakennusta tai rakennusryhmää varten ja niiden suojapaikat kuuluvat ensisijaisesti rakennuksessa pysyvästi asuville, työskenteleville ja oleskeleville henkilöille. Alueella ei ole yleisiä väestönsuojia. Pientaloalueiden asukkaat vastaavat itse suojautumisesta, lähinnä omissa kodeissaan.

Nyt olisi sopiva aika selvittää, miten myös pientaloalueiden asukkaille järjestetään väestönsuojina toimivat asianmukaiset tilat.

Sirpa Peura varavaltuutettu (kok.)