Mielipide | Vantaan teiden kunnossapito on vajonnut naurettavuuden ja välinpitämättömyyden välimaastoon – "Rekolassa aurausta ei enää käytännössä tehdä"

On turha syyttää poikkeuksellisen vaikeita sääoloja. Talvi ja lumisateet eivät ole Suomessa uusi ilmiö, kirjoittaja toteaa.

Vantaan teiden auraus, hiekoitus ja muu kunnossapito on vajonnut jonnekin törkeän välinpitämättömyyden ja naurettavuuden välimaastoon.

Esimerkiksi Rekolassa aurausta ei enää käytännössä tehdä. Alkutalven lumisateilla lumen annettiin pakkautua teille paksuksi vaipaksi, kun aurausta ei ollut, ja sitten vesisateiden aikana kuljettiin isoissa lätäköissä ja 20 senttimetriä syvässä vetisessä lumisohjossa. Ja kun se jäätyi, kuljettiin vaarallisen muhkuraisella, liukkaalla hiekoittamattomalla jäätiköllä, jossa kaatuminen sekä autojen helmojen ja pohjien vauriot ovat olleet koko ajan vaarana.

Niillä Vantaan alueilla, jossa isompia teitä on aurattu, ovat tiet nyt täynnä vaarallisen syviä ja isoja reikiä, joita ei korjata.

Autoilussa pitäisi voida keskittyä muun liikenteen tarkkailuun, ei jatkuvasti siihen, että ajaako kohta johonkin reikään, joka hajottaa auton renkaan ja vanteen tai akseliston ja alustan - tai pahimmillaan johtaa isompaan onnettomuuteen.

Vantaa saa mitä tilaa: Kun teiden vaurioita ei lumettomana ja jäättömänä aikana eikä edes kesällä korjata, veden jäätyessä tien vaurioissa ongelmat kertautuvat ja reiät kasvavat nyt nähdyllä tavalla. Kun teitä ei aurata, miten heikkojalkaiset vanhukset ja muut ihmiset, joilla on liikuntarajoitteita, pystyvät teillä kulkemaan?

On turha syyttää poikkeuksellisen vaikeita sääoloja - talvi ja lumisateet eivät ole Suomessa uusi ilmiö.

Vantaa näyttäytyy itselleni ja keskustelujen mukaan monelle muullekin varsin asukas- ja autoiluvihamielisenä kaupunkina.

Vantaalainen, valitettavasti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut