Mielipide | Venäjänkieliset joutuvat olemaan Vantaalla varpaillaan – ystävälliselle käytökselle on nyt tarvetta

Vantaalla asuu noin 10 000 venäjänkielistä ja olen huomannut monen heistä olevan varuillaan, kirjoittaja toteaa.

Joudumme seuraamaan Euroopassa käytävää järkyttävää sotaa, kun Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan. Koemme vahvasti ukrainalaisten puolesta ja samalla meitä jäytää pelko siitä, mitä Suomelle tapahtuu. Tunteemme ovat edenneet epäuskosta järkytykseen. Moni on vihainen ja jotkut kokevat vihaa.

Vantaalla asuu noin 10 000 venäjänkielistä ja olen huomannut monen heistä olevan varuillaan.

Venäjänkieliset äidit joutuvat puhumaan kuiskaamalla venäjää pienille lapsilleen kauppaostoksia tehdessään. Tutut venäjänkieliset koiranulkoiluttajat pysyttelevät etäällä, mutta huomatessaan ystävällisen ilmeen he silminnähden rentoutuvat.

Venäjän hyökkäys on tehnyt myös venäläisistä uhreja, erityisesti ulkomailla asuvista. Monella on epävarmuus siitä, voivatko käydä Venäjällä rakkaitaan tapaamassa. Pääsisikö sulkeutuvasta valtiosta enää pois?

Venäjä ja venäläiset pysyvät aina naapureinamme. Itse en usko YYA-liturgiaan, mutta ystävälliseen käytökseen uskon. Pienillä teoilla on nyt suuri merkitys.

Jan Axberg Vantaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut