Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi sähköpotkulaudat otetaan esiin, vaikka kadut ovat putsaamatta?

Kaduilla oleva hiekka aiheuttaa vielä ylimääräisiä riskejä, joista koituu entistä helpommin tapaturmia, kirjoittaja muistuttaa.

On taas se aika vuodesta kun sähköpotkulaudat näkyvät yhä enemmän katukuvassa. Miksi ne otetaan jo tässä vaiheessa käyttöön, kun katujen putsaus hiekoista on vasta alkamassa?

Huolimattomat käyttäjät jättävät näitä kulkuvälineitä pitkin poikin jalankulkuväylille, ja laudat ovat sitten esteenä ja harmina katujen putsaajille. Heidänkö tehtävänään on nostella näitä välineitä sivuun pystyäkseen hoitamaan työnsä?

Lue myös: Vantaalla sähköskuuteilla ajellaan tutuilla säännöillä, mutta Helsinki kiristi pysäköintiohjeita

Kaduilla oleva hiekka aiheuttaa vielä ylimääräisiä riskejä, joista koituu entistä helpommin tapaturmia.

Jokaisen olisi myös hyvä muistaa, että sähköpotkulautojen käyttäjiä koskevat pyöräilysäännöt. Jalankulkijatkaan eivät ole pelkästään väistelijöitä ja henkensä puolesta pelkääviä.

Hälläväliä-tyyppisille ihmisille eivät sovi minkäänlaiset kulkuvälineet. Hyvällä ja toiset huomioonottavalla tavalla ja sääntöjä noudattamalla, sähköpotkulautailu on oiva tapa liikkua paikasta toiseen, mutta vastuu pitää olla jokaisella.

Vastuuseen kuuluu myöskin katujen puhdistus hiekoista ennenkuin lautailu voidaan turvallisesti aloittaa.

Keijo Mäntyharju