Pääkirjoitus | Matalan kynnyksen tukea tarvitaan lisää

Koivukylässä toimiva Poikien talo on tarjonnut pojille tukea ja tekemistä viime syksystä lähtien. Moni siellä käyvistä nuorista kärsii yksinäisyydestä tai koulukiusaamisesta. Osa heistä kokee, etteivät he mahdu hyväksyttyyn muottiin.

Talossa työskentelevät nuorisotyön ammattilaiset ovat tukeneet nuoria keskustelemalla ja tekemällä heidän kanssaan arkipäiväisiä asioita. Nuorten kanssa pelataan, katsotaan elokuvia ja kokkaillaan. Loisto setlementin toteuttama Poikien talo on saanut toiminnastaan positiivista palautetta.

Poikien talo on saanut rahoitusta vuoden 2023 loppuun. Olisi tärkeää, että palvelu saisi jatkua tämänkin jälkeen.

Vastaavaa nuorisotoimintaa tarvitaan Vantaalla lisää paitsi pojille erikseen, myös muille väestöryhmille monipuolisesti.

On tärkeää, että nuori kokee tulevansa hyväksytyksi sellaisena kuin on. Esimerkiksi perinteinen miehen malli istuu yhä syvällä yhteiskunnassa ja voi vahingoittaa monia poikia.

Nyt tarvitaan lisää rahallisia satsauksia matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin, nuorisotiloihin ja nuorisotyön ammattilaisten rekrytointeihin. Tarjoamalla järkevää tekemistä ja tukea yhteisöllisissä tiloissa Vantaa voi vähentää nuorten yksinäisyyttä ja ehkäistä syrjäytymistä. Oli sääli, että Vantaalla mentiin hiljattain toiseen suuntaan ja kaupunki lakkautti Tuupakassa sijaitsevan autoverstaan helmikuun alussa säästösyistä. Kävijämäärien kerrottiin olevan turhan alhaiset, mutta niille, jotka siellä kävivät, paikka oli tärkeä (VS 14.10. 2021).

Yksinäisyys ja kiusaaminen ovat ikäviä, kaikenikäisten ongelmia. Identiteettiään rakentavalle nuorelle ne voivat jättää koko loppuelämää haittaavat jäljet. Korona-aikana nuorten kokema ahdistus ja yksinäisyys ovat entisestään lisääntyneet.

Nuoret tarvitsivat lisää tukea myös sosiaalisen median maailmassa, jossa kiusaaminen on yleinen ilmiö. Valitettavan moni vanhempi on autuaan tietämätön siitä, mitä heidän jälkikasvunsa tekee somessa. Olisi myös toivottavaa, että somevaikuttajat ja muut nuorisoidolit vastustaisivat kiusaamista nykyistä näyttävämmin.

Tuomas Massinen, uutispäällikkö

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut