Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Prisma-hypermarketille tulee löytää paikka Länsi-Vantaalta

HOK-Elannon eli Helsingin Osuuskauppa Elannon Edustajisto kokoontuu jälleen sääntömääräiseen kevätkokoukseensa. Tällä kertaa kokouksen esityslistalla on käsiteltävänä myös HOK-Elannon hallituksen vastaus viime syyskokoukselle jättämääni aloitteeseen, jossa vaaditaan Prisma-hypermarketin rakentamista jossain vaiheessa myös Länsi-Vantaalle. Aloitteen allekirjoitti silloin 11 edustajiston jäsentä. Kiitos heille siitä.

HOK-Elannon hallitus vastaa aloitteeseen näin: "HOK-Elannon hallitus on täysin samaa mieltä aloitteen laatijoiden kanssa siitä, että Länsi-Vantaalle tarvitaan Prisma-hypermarket. HOK-Elannon verkostosuunnitelmassa on asetettu tavoitteeksi avata Prisma Myyrmäkeen mahdollisimman nopeasti. Vuosien saatossa hankkeen toteuttamista on selvitetty useita kertoja entiselle terveysaseman tontille, Iskostorille, Paalutorille, Myyrmannin sisään ja erilaisina edellisten hankkeiden yhdistelminä. Prisman sijoittamista on selvitetty myös aloitteessa ehdotetulle entiselle terveysaseman tontille, mutta siinä suurimmaksi ongelmaksi on osoittautunut tontin liian pieni koko ja paikan ahtaus. Vielä toistaiseksi Myyrmäessä ei ole löydetty vaihtoehtoa, joka edes hieman vaatimuksista joustamalla olisi mahdollistanut Prisman rakentamisen"

Vantaalle on avattu viimeisin Prisma vuonna 1999.

Vantaalle on avattu viimeisin Prisma vuonna 1999, kauppakeskus Jumboon. Esimerkiksi Helsinkiin ja Espooseen on avattu 2000-luvulla yhteensä kahdeksan Prismaa, joista viimeisimpänä Espoossa Espoonlahteen kauppakeskus Lippulaivaan. Hyvä sekin. Hypermarketinvestointien painopiste on siis ollut 2000-luvulla pääkaupunkiseudun osalta muualla kuin Vantaalla.

Meidän osuuskaupan jäsenien valitsemien edustajiston jäsenten ja varajäsenten sekä hallintoneuvoston jäsenten, on pidettävä huolta siitä että myös Vantaa pidetään mukana tässä kehityksessä.

Läntisellä Vantaalla on asukasmäärän kehittymisen myötä valtavat potentiaalit. Vantaan kaupungin julkaiseman Vantaan väestöennuste -kirjan mukaan Myyrmäen suuralueen väestömäärän ennustetaan kasvavan vuoteen 2031 mennessä yli 9000:lla asukkaalla ja Kivistön suuralueella kasvun ennustetaan olevan sitäkin suurempaa, yli 11 000 asukasta vuoteen 2031 mennessä.

Länsi-Vantaan ostovoima tulee siis lisääntymään vuoteen 2031 mennessä arviolta yhteensä 20 000:lla asukkaalla.

Myyrmäen kaupunginosa alkaa kuitenkin olla täyteen rakennettu, ja sen uudisrakentamisenkin osalta on asemakaavasuunnitelmat jo pitkälti päätetty. Haastankin varsinkin edustajiston vantaalaisia jäseniä pohtimaan, kannattaako hallituksen vastaus hyväksyä semmoisenaan vai pitäisikö se palauttaa uudelleen hallituksen käsittelyyn, jotta siihen saataisiin lisättyä maininta liikepaikkojen etsimisestä myös muualta Länsi-Vantaalta. Osuuskaupan tehtävänä on liiketoimintaa harjoittamalla tuottaa palveluja ja etuja jäsenilleen.