Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Uusi ulkoasu tuo lukijalle selkeyttä ja korostaa laatua

Vantaan Sanomien tuore paperilehti näyttää tänään erilaiselta kuin aiemmin. Lehtemme ulkoasu uudistui samalla kertaa Mediatalo Keskisuomalaisen liki 80 muun lehden kanssa.

Uuden ulkoasun pääsuunnittelijana toimi ruotsalainen luova suunnittelija Anna Thurfjell.

Lue myös: Harvinaisen suuri lehtiuudistus lisää laatua – Uuden ulkoasun pääsuunnittelija Anna Thurfjell haki inspiraatiota suomen kielestä ja luonnosta

Jos olemme työssämme onnistuneet, näyttää uusi lehti teille lukijoille aiempaa raikkaampana ja avoimempana. Uusi fontti eli kirjasinlajii tuo lukemiseen helppoutta ja se on myös aiempaa suurempi.

Sisältö lehdessämme on jatkossakin vahvasti paikallista.

Thurfjellin designissa korostuu valkoinen tila. Sillä hän on tavoitellut selkeyttä lukukokemukseen.

Muutoksessa uudistimme ensin paperilehden. Tämän jälkeen uudistuvat verkkosivumme.

Digitaalisen lukukokemuksen parantaminen on ollut yksi uudistuksen syistä. Valtaosa Vantaan Sanomia verkossa lukeva lukee uutiset älypuhelimellaan, yhä harvempi enää "pöytäkoneelta". Uudistuksen myötä niin sanottu mobiililukeminen on nykyistä sujuvampaa ja paikalliset juttumme nousevat esiin paremmin.

Yhtenäisyyttä molemmille uudistuksille on sama visuaalinen ilme, eli värimaailma ja fontit, jotka toistuvat niin paperilehdessä kuin verkossa.

Kun verkkosivut aikanaan uudistuvat, antaa myös juttujen visuaalinen tarinankerronta lukijalle uutta sisältöä.

Kun on vanhaan tottunut, voi viedä tovin, ennen kuin lehden uuden ulkoasun ottaa omakseen. Mistä löytyvät tutut palstat ja muut elementit?

Ei syytä huoleen. Sisältö on laatukaupunkilehdessämme jatkossakin vahvasti paikallista ja tutut palstat sekä osastot mielipidesivuista urheilu-uutisiin löytyvät lehdestä.

Uuden ilmeen lisäksi muutakin uutta on luvassa, sillä Vantaan Sanomissa aloittaa kiinnostava joukko uusia kolumnisteja.

Jatkamme toimituksessa Vuoden parhaan kaupunkilehden tekemistä kunnianhimoisesti ja suurella sydämellä. Näin voimme tarjota lukijoillemme joka päivä kiinnostavia, laadukkaita ja ajassa kiinni olevia uutisia.