Mielipide | Ylästöläiset maksavat kiltisti muidenkin menot, mutta oman kaupunginosan kehittämisessä alueen asukkaita ei kuunnella riittävästi

Ylästön asukasfoorumia markkinoitiin kaupunginjohdon ja päättäjien läsnäololla, mutta kuitenkaan monet heistä eivät tulleet syystä tai toisesta paikalle.

Oli järjestetty aikamoinen spektaakkeli, johon varmaan oli tavalla tai toisella osallisina kymmeniä Vantaan virkamiehiä. Ja hybridinä tehty tapahtuma oli aikamoista säätämistä koko ajan.

Itse tapahtumassa kuultiin selityksiä siitä, miksi bussilinjoja on peruttu eikä niihin enää voi vaikuttaa. Miten Vantaa satsaa maailman hienoimpaan ja modernimpaan Aviapolikseen ja Backakseen, jonne ihmiset jonottavat päästäkseen lentomelun ja liikenneruuhkien pariin...

Lisäksi puhuttiin paljon Smedsin metsän kaavasta. Oli jotenkin huvittavaa seurata keskustelua aiheesta, jossa kaupungin edustajat väistelevät totuutta ja veronmaksajat luulevat voivansa vielä vaikuttaa asiaan.

Miksi kaupungin edustaja ei kertonut totuutta asiasta? Isot kaavat on vahvistettu ja kaupunki myy kohta erittäin halutulta pientaloalueelta 50 tonttia kovaan hintaan ja saa 50 hyvätuloista perhettä veronmaksajiksi. Ei siinä ole hallintoalamaisilla nokan koputtamista tuon laskelman jälkeen.

Lisäksi kuultiin hienoa puhetta Vantaan viheralueiden rakentamisesta ja Vantaan luontoarvoista. Ylästössä tosin eivät tuollaiset arvot näy missään, sillä hoitamattahan täällä on kaikki viheralueet ja uusien suunnittelun rahat on käytetty muihin menoihin. Joten se niistä kaunopuheista.

Lisäksi vakuuteltiin alueen koulun olevan kohta liiankin iso, vaikka totuus on, että opetusta tehdään käytävillä ja jopa ulkona, kun ei ole luokkatiloja. Tilanne sen kuin pahenee jatkossa, kun Ylästöön rakennettavat asunnot valmistuvat.

Ylästö on kuin Suomi EU:ssa, jossa maksamme valitsemiemme päättäjien viisaudella Italian remontit, koska meillä on varaa ja pitää olla solidaarinen. Me ylästöläiset maksamme siis Vantaan ratikankin, koska meillä on varaa ja olemme solidaarisia?

Mietin tilaisuuden jälkeen, että paljonko virkakoneisto käyttää aikaa tällaisiin propagandatilaisuuksiin, joka on pois niin sanotusta oikeasta työstä?

Josko ylästöläiset nousisivat kapinaan ja hakisivat liittymistä Helsinkiin? Olisiko Helsingillä sama hinku rakentaa Ylästö täyteen luontoarvojen kustannuksella ja saisimmeko me ylästöläiset oikeasti viheralueen aikaiseksi tuonne joen toiselle puolelle?

Ylästö on hieno paikka asua ja täällä on paljon hyvää. Ei pitäisi liian nopeasti muuttaa ympäristöä, eikä varsinkaan pitää veronmaksajia suurena massana, jota ollaan vain kuuntelevinaan...

Ylästöläinen veronmaksaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut