Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Aluevaltuustosalissa tulee mieleen, olemmeko päiväkodissa

Varoitus. Tämä teksti on kirjoitettu vappuhattu päässä, serpentiinit kaulassa ja torvi suussa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuuston sali keväisenä tiistai-iltana. Kokouksen alkuun on aikaa puoli tuntia. Muutama virittää jo tietokonetta lämpimäksi. Kasvot puhkuvat intoa uuden edessä. Nyt verkostoidutaan ja laitetaan sote-asiat kuntoon! Hymyt virkistävät, koska maskit on jätetty kaupungintalon aulaan.

Puheenjohtaja Kähärä tervehtii valtuutettuja ja pyytää heitä ilmoittautumaan läsnä oleviksi. Nykyaika mahdollistaa näppärän sähköisen ilmoittautumisen. Nyt vain koneet reippaasti auki ja linjoille!

Kokouksen alusta on kulunut vartti. Porukkaa tulee ja menee. Joku kyselee, mistä saa tietokoneen. Toinen kaipaa näytön tummennusta, koska striimauskameroita on siellä ja täällä. Kähärä huhuilee mikrofoniinsa ja pyytää teknistä tukea tarvitsevia ilmoittautumaan.

Kokouksessa tulee käyttäytyä kauniisti.

Varajäsenet odottavat kuumeisesti ilmoittautumisvuoroaan, joka tulee vasta, kun arvon varsinaiset jäsenet ovat onnistuneet tietokoneen välityksellä ilmoittamaan itsensä läsnä olevaksi ja saamaan nimensä näkyviin valkokankaalle. Kähärä avaa jälleen mikrofonin ja huomauttaa, että ensi kerralla tietokoneen kannattaa ehkä olla avoinna jo ennen kuin kokous alkaa.

Ihme on tapahtunut ja kokous alkaa, parikymmentä minuuttia myöhässä. Kokouksessa tulee käyttäytyä kauniisti ja äänestyksen aikana ei tule liikkua, ohjeistaa Kähärä. Olemmeko päiväkodissa.

Asialistalla päästään vauhtiin. Ensimmäisen puoli tuntia kuntalaisten valtuuttamat henkilöt pysyvät jotakuinkin paikoillaan, vaikka monella kädet käyvät. Joku katsoo puhelintaan, toinen kirjaa kalenteria. Vieruskaverille on monella suputettavaa.

Kähärä pitää jöötä jälleen ja muistuttaa kolmen minuutin puheenvuoroista. Ai, onko sellaisia, naurahtaa puhuja.

Valuutetuille vinkataan kokouksen lomassa, että tietokoneen näytön tummennuksia löytyy oven suusta ja sellaisen voi ottaa itselleen sopivassa välissä. Monelle sopiva väli on heti, vaikka puhujanpönttö on käytössä.

Jälleen Kähärä äänessä: Täytyy pitää tekninen tauko, koska pöytäkirjan pitäjä lähti pois. Yhtäkkiä, pyytämättä ja kysymättä. Toisaalta, helpommin saa anteeksi kuin luvan.

Älkää muut lähtekö pitkälle, Kähärän ääni kaikuu jo painokkaasti. Valtuutettujen virta suuntautuu kohti kahvintuoksua. Valkoiset kupposet valuvat hiljalleen takaisin saliin. Joko päästään takaisin asiaan.

Lippulappu-äänestyksestä hyötyvät kaikki. He, joiden on kertakaikkisen mahdotonta pysyä paikallaan, saavat luvan kanssa liikkua. He, jotka tänään mieluummin nuokkuvat pöytänsä ääressä, saavat raajojaan vetreiksi.

Palkintona kaikille on luvallinen kahvitauko. Joku ihmettelee missä pullat.