Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Päätoimittajalta Mihin ja milloin Tikkurilan hyvinvointikeskus rakennetaan? – Vuosia Jokiniemeen suunniteltu keskus saattaa päätyä toisaalle

Tikkurilan hyvinvointikeskusta on suunniteltu jo vuosia Jokiniemeen, keskeiselle paikalle juna-aseman läheisyyteen Vantaan kaupungin tontille.

Tarve uusille tiloille on kova. Nykyistä terveyskeskusta on tekohengitetty jo liian pitkään, eivätkä tilat kuntonsa ja kokonsa puolesta vastaa kasvavan suuralueen tarpeisiin.

Lue myös: Tikkurilan uudesta hyvinvointikeskuksesta tulee pienempi kuin alkujaan suunniteltiin – Osa palveluista sijoittuu Peijaksen sairaalaan

Jokiniemeen, entisen Grönbergin lyijysulaton maille mallailtuun isompaan hyvinvointikeskukseen olisi tarkoitus terveysaseman perustoiminnan lisäksi keskittää niin neuvolaa, sosiaalipalveluja kuin hammashoitoakin. Nyt palvelut ovat hajallaan siellä täällä.

Nykyistä terveyskeskusta on tekohengitetty jo liian pitkään.

Keskusta on suunniteltu vuosia ja alkuperäiset suunnitelmat ovat täsmentyneet. Keskittymästä on nyt tulossa aiempia suunnitelmia hieman pienempi. Lisäksi esimerkiksi Husin palvelut on tarkoitus keskittää Peijakseen.

Jokiniemen tontille on kuitenkin muitakin tulijoita.

Kaupunginhallitus on myöntänyt tonttivarauksen Valmetille, joka suunnittelee rakentavansa pääkonttorinsa Tikkurilaan. Yhtiö aikoo keskittää Järvenpäässä ja Hakkilassa sijaitsevat toimintonsa Tikkurilaan.

Samaa tonttia kiikaroi nyt siis myös pörssiyhtiö.

Lue myös: Valmetin toimistotalo saattaa viedä tontin, joka on yksi Tikkurilan hyvinvointikeskuksen paikkavaihtoehdoista

Tiivistyvä Tikkurila on positiivisen ongelman edessä, sillä yrityksillä ja muilla toimijoilla tuntuu olevan kiinnostusta sijaita Vantaan itäisessä ytimessä. Vantaan kaupungilla on Tikkurilassa maata ja tontteja omasta takaa, mutta ne eivät taivu ihan kaikkeen. Usein edessä saattaa olla vanhan purkamista, ennen kuin uuden rakentamista voidaan aloittaa.

Tikkurilan hyvinvointikeskukselle on nyt etsitty vaihtoehtoisia paikkoja Tikkurilan keskustasta, jos terveysasemaa ei Jokiniemeen rakennettaisikaan. Hyvä niin.

On silti hukkaan heitettyä aikaa, jos jo vuosia kyseiselle tontille suunniteltu hyvinvointikeskus joutuukin alkuperäiseltä paikalta väistymään, ja keskus typistyisi radan toiselle puolelle jonkinlaiseksi kompromissiratkaisuksi.

Jos huonosti käy, lykkääntyy hyvinvointikeskuksen rakentaminen entisestään. Samaan aikaan vantaalaiset joutuvat asioimaan – ja henkilökunta työskentelemään – parhaat päivänsä nähneellä nykyisellä terveysasemalla.