Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Toimittajalta | Vantaa on ihan mainio matkailukohde eikä siellä vietettyä aikaa pidä hävetä

Kävin lomalla Vantaalla. Tai vietin viikonlopun Vantaalla. Oletteko kuulleet kenenkään sanovan niin? Tuskin, koska se todennäköisesti aiheuttaisi kuulijassa kulmakarvojen kohoamista ja suupielien vääntymistä säälinsekaiseen virneeseen, että voi raukkaa.

Mutta jos lomalla kertoo käyneensä koko perheen voimin tiedekeskus Heurekassa tai piipahtaneensa Fazerin vierailukeskuksessa, vastapuolen ilme on jo aivan toisenlainen. Vastauskin voi olla tyyliä " se on sitten kiva paikka" tai "meilläkin on suunnitelmissa mennä sinne". Niinpä, ja ne sijaitsevat Vantaalla.

Miksi Vantaa koetaan sellaiseksi, ettei voi sanoa lomailleensa siellä samaan tapaan kuin Helsingissä, Tampereella tai vaikka Oulussa? Ei Vantaa tietenkään ole Helsinki eikä Tampere, mutta mitä vikaa Vantaassa on?

Johtuuko Vantaan dissaus sen imagosta, joka ei ole yhtä kiiltävä kuin muilla isoilla kaupungeilla? Vantaa voidaan kokea vähän rähjäiseksi, valjuksi lähiöiden kokoelmaksi, jota suuret väylät halkovat. Paikaksi, jossa ei ole oikein mitään. Mutta me vantaalaiset tiedämme, että kaupungissa on erilaisia puolia.

Olen nykyisin ylpeä vantaalainen.

Toisaalla asuvia tuttuja ja sukulaisia on esimerkiksi virkistävää ajeluttaa vanhoilla omakotitaloalueilla ja näyttää, että on meillä tälläistäkin eikä vain betonia.

Olen nykyisin ylpeä vantaalainen, parikymppisenä en jostain syystä ollut. Ei ollut sekään nuori nainen, jonka kanssa 1990-luvulla jaoin hotellihuoneen etelänmatkalla. Alkuviikolla hän kertoi ylimalkaisesti asuvansa Helsingissä, kun minä sanoin olevani vantaalainen. Viikon lopulla hän "tunnusti" asuvansa Länsimäessä, mutta korosti, että se on aivan Helsingin rajalla. Jep.

Mitäs muuta meillä on kuin Heureka ja Fazer. Ainakin päiväreissun väärtejä ovat myös Helsingin pitäjän kirkonkylä ja sen alueella elokuussa järjestettävä Helsingan keskiaikapäivä sekä patikkaretki Sipoonkorpeen. Kartanoitakin löytyy.

Sitten on monenlaisia suurtapahtumia, kuten Iskelmä Myyrmäki, joka pidetään jo ihan pian, kesäkuun alussa. Samana viikonloppuna nähdään Myyrmäen stadionilla myös kansainvälinen stara James Blunt.

Saa nähdä, kuinka kaukaa Myyrmäki imuroi festarikansaa. Etelä-Suomen ulkopuolelta saapuvat tulevat arvatenkin Helsinkiin, vaikka ovatkin Vantaalla. Niin se vaan on. Pääkaupunkiseutu on heille yhtä kuin Helsinki.

Meillä on tarjottavaa niin kotimaisille kuin ulkomaisille matkailijoille eivätkä kaikki vantaalaisetkaan ole löytäneet omien kotikulmien tarjontaa. Siksi Vantaan kaupunki on mukana 100 syytä matkailla kotimaassa -kampanjassa (VS 11.5.), jonka listalta löytyy kiinnostavia vierailukohteita.

Loistavat shoppailumahdollisuudetkin mainitaan. Itse en kyllä osaa ajatella lomaa, jossa aika kuluu ostoksia tehden, mutta onneksi on paljon muuta.

Hyvää Vantaan päivää 15. toukokuuta!