Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Uusiin kerrostaloihin tarvitaan isompia asuntoja perheille

Kirjoittajan mielestä uusiin kerrostaloihin tarvittaisiin kunnollisen kokoisia perheasuntoja.

Riittävän kokoisten perheasuntojen saamiseksi uusiin asuntorakennuskohteisiin tarvittaisiin nopeita toimia.

Jos uuteen rakennuskohteeseen Tikkurilassa ilmoitetaan rakennettavaksi 194 asuntoa, joista 29 prosenttia yksiöitä, 38 prosenttia kaksioita ja 33 prosenttia kolmioita tai suurempia, on näiden asuntojen keskipinta-ala 40 neliömetriä.

täytyy saada loppumaan.

Jokainen ymmärtää, että mitään kunnollisen kokoisia perheasuntoja näihin ei tule, tai vastaavasti muut asunnot ovat aivan minikokoisia koppeja.

Tämä suuntaus täytyy saada loppumaan. Isommallakin perheellä pitää olla oikeus saada asua kerrostalossa Vantaalla myös parhailla ja kalleimmilla paikoilla.

Nyt on käynnissä päivitys Vantaan maa- ja asuntopoliittiseen ohjelmaan. Siinä on lisättävä huoneistotyyppijakauman ja asuntohallintamuotojen sääntelyn mahdollisuutta alueilla ja kohteissa joilla siihen on ilmeinen tarve.

Keskipinta-alatavoiteperusteinen sääntelymalli täytyy valmistella nykyisten käytössä olevien sääntelymallien vaihtoehdoksi.

Kaupunkiympäristölautakuntaryhmämme jätti seuraavan pöytäkirjalausuman 10. toukokuuta pidetyssä kokouksessa Kielotie 17 -rakennuskaavan käsittelyn yhteydessä.

Perheasuntoja tarvitaan Vantaalle lisää. Tässä rakennuskohteessa asuntojen keskipinta-ala on liian pieni (40 neliömetriä) eikä mahdollista kunnollisten kokoisten perheasuntojen rakentamista. Riittävän kokoisten asuntojen rakentamista pitää lisätä ja edistää kaavoissa.

Tarja Eklund, kaupunginvaltuutettu (sd.) aluevaltuutettu, lautakunnan varapuheenjohtaja