Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Myyrmäen Paalutori tulisi tehdä viihtyisämmäksi – "Yleisellä torilla pitäisi olla muutakin toimintaa kuin ravintoloita, edes penkkejä"

Torilla pitäisi olla penkkejä, joissa istua ilman, että on pakko ostaa kaljaa tai kahvia, kirjoittaja ehdottaa.

Olin Myyrmäen Paalutorilla ja ajattelin istahtaa hetkeksi alas. Missään ei kuitenkaan ollut ainuttakaan penkkiä. Tai oli, kolme betoniporsasta, mutta nekin oli jo varattu.

Paalutorille on tälle kesälle myönnetty luvat kolmelle ravintolalle. Pergola, jossa kuka tahansa pystyi viime kesänä istuskelemaan, on sekin nyt ravintolakäytössä. Ymmärrän kyllä, että kaupallinen toiminta on tärkeää, mutta kyllä yleisellä torilla pitäisi olla muutakin toimintaa kuin ravintoloita. Edes penkkejä, joissa istua ilman, että on pakko ostaa kaljaa tai kahvia.

Paalutorin lähialue on ollut rakennusaluetta jo pari vuotta ja vielä muutama vuosi on edessä ennen kuin Paalutori peruskorjataan 2024–2025. Myyrmäkeläisten kannalta olisi tärkeää, että rakennusaikanakin kaupunki pitäisi Paalutorin edes jotenkin viihtyisänä. Ihmiset ovat kerta toisensa jälkeen toivoneet penkkejä ja istutuksia sekä Paalutorille että Liesitorille, mutta mitään ei ole saatu. Urbaani puisto, jota muun muassa Myyrmäki-liike oli ideoimassa, ilmeisesti toteutuu Myyrinpuhoksen kulmille, mutta ei aiotussa laajuudessa.

Toivon, että onnistumme saamaan Paalutorille täksi kesäksi edes penkkejä ja istutuksia. Ja että kaupunki jo nyt alkaa suunnitella yhdessä kuntalaisten ja yhdistysten kanssa, mitä torille tahdotaan kesäksi 2023, jotta suunnitelmat on mahdollista toteuttaa. Tori on parhaimmillaan meidän kaikkien yhteinen olohuone.

Ulla Kaukola, valtuutettu (sd.)