Mielipide | Raiteet eivät pelasta Itä-Vantaan lähiöitä näivettymiseltä – oppimiskampus toisi sen sijaan elinvoimaa

Jos lähiöitä ei kehitetä, katoaa niiden kiinnostavuus niin asunnonostajien kuin sijoittajien silmissä, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaalla alueelliset erot asumislähiöiden välillä ovat suuret. Alueen koettu hyvinvointi ja turvallisuus, alueen palvelut, koulujen ja päiväkotien suosio, asuntojen hinnat ja muuttovalinnat heijastelevat näitä eroja.

Me tiedämme, että jos lähiöitä ei aktiivisesti kehitetä, katoaa lähiön kiinnostavuus niin asunnonostajien kuin sijoittajien silmissä. Edessä on hiljaisen näivettymisen tie. Näin on käynyt Vantaalla esimerkiksi Hakunilan ja Länsimäen kaupunginosille. Ne ovat tippuneet kehityksen kelkasta.

Ratkaisuksi Itä-Vantaalle tarjotaan ratikkaa, jonka mukanaan tuoma mahdollinen noste toisi lähiöihin kaivattua sijoituspääomaa. En kuitenkaan usko, että raiteet toisivat ratkaisun.

Jos Vantaa todella haluaisi kehittää Hakunilan suuraluetta, tulisi Hiekkaharjuun kaavailtu uusi oppimiskampus sijoittaa Hakunilan alueelle Sotungin lukion läheisyyteen.

Vetovoimainen oppimiskampus toisi alueelle valtavasti positiivisia mahdollisuuksia kehittyä kukoistavaksi kaupunginosaksi.

Loviisa Kaartokallio

Varavaltuutettu (kd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut