Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Tikkurilan suurterassin alkuperäinen paikka kaupungintalon edustalla olisi ollut parempi

Kirjoittaja kritisoi Tikkurilan kesäterassin viimevuotista toteutusta, eivätkä kehuja saa järjestelyt tänäkään vuonna.

”Kuntapoliitikon yritys valittiin Tikkurilan suurterassin pyörittäjäksi” (VS 20.5.)

Miksei otsikko yllättänyt minua mitenkään. Sen sijaan paikan vaihto yllätti ja sama viimekeväinen rumba alkaa uudelleen. Ilmeisesti rahalla ei ole mitään väliä, kun insinöörit suunnittelevat tulevaisuutta.

Toivottavasti viime kesästä opittiin edes jotain. Olin silloin useasti yhteydessä kaupungininsinööriin johtuen sähkökaapeleiden vedosta läpi Tikkurilan keskustan. Niiden ylittäminen pyörätuolilla tai muilla apuvälineillä oli vaikeaa tai jopa mahdotonta ilman apua.

Toivottavasti nyt ei tehdä samoja virheitä uudelleen.

Alussa sain vastaukseksi korulauseita, miten esteettömyys on Vantaalle tärkeää, mutta mitään korjaavia toimenpiteitä ei tehty. Siinä vaiheessa rahat tai halu ilmeisesti loppuivat. Vähän ajan kuluttua kyselyihini ei enää vastattu.

Toivottavasti nyt ei tehdä samoja virheitä uudelleen, aikaa kunnon suunnitteluun on kyllä ollut.

Mielestäni alkuperäinen suunnitelma kaupungintalon edustasta oli järkevä ja jos välttämättä halutaan kiireesti polttaa rahaa asfaltointiin, kauppakeskus Tikkurin ja kirkon välinen kuja olisi hyvä kohde. Siihen olisi voinut nopeasti kehittää ravintolamaailman terasseineen ilman turhaa asfaltin repimistä syksyllä taas pois.

Kokonaisuuteen olisi ollut helppo yhdistää jo olemassa olevat ravintolayritykset ja se olisi elävöittänyt kaupunkikuvaa.

Ilmeisesti käsite kestävä kehitys ei ole tuttu kaupungille. Luulisi silti edes valtuutettuja kiinnostavan, mihin kaupungin varoja kaadetaan. Edellisen vuoden Patio-kustannusten selvittäminen olisi hyvä alku.

Timo Narinen

lakimies