Mielipide | Miksi kaupunki romuttaa lapsijärjestön toiminnan?

Kirjoittajan mielestä järjestöjä tulisi kohdella tasa-arvioisesti ja kuulla kaikkia asianosaisia.

Itä-Hakkilan Pioneerit ry. on pitänyt lasten ja nuorten kerhoa Kolohongan nuorisotilalla joka viikko vuosikymmenten ajan. Vantaan kaupungin yhden virkamiehen päätöksellä se on nyt loppu.

Vantaan kaupungin Kolohongan nuorisotilan hallinnointi luovutettiin 2. tammikuuta 2020 NMKY-järjestölle.

Tuolloin järjestöllemme vakuutettiin, että ”ulkopuolisten käyttäjien säännölliset vuorot pysyvät ennallaan”. No, toisin on nyt käynyt. Käyttövuoromme on evätty ja myös se on annettu NMKY:lle. Ilman neuvotteluja.

Olemme pitäneet vuonna 1959 alkanutta kerhotoimintaamme Kolohongan nuorisotilassa siitä alkaen, kun se 1980-luvulla valmistui. Kerho on aina ollut ilmainen ja kaikille lapsille ja nuorille avoin, riippumatta perheen varallisuudesta, maailmankatsomuksesta, alkuperästä tai muusta sellaisesta.

Olemme olleet ainoa järjestö Kolohongan nutalla, joka on järjestänyt säännöllistä viikkotoimintaa lapsille vapaaehtoisesti kaikki nämä vuodet. Tällä tavallako Vantaan kaupunki palkitsee vantaalaisten lasten, nuorten ja perheiden hyväksi tehdystä monikymmenvuotisesta vapaaehtoistyöstä?

Kolohongan nuorisotila on verovaroin rakennettu ja ylläpidettävä tila ja sen käyttöön on muillakin järjestöillä oltava oikeus.

Missä on tämän päätöksen yhdenvertaisuus? Järjestöjä tulisi kohdella tasa-arvoisesti, eikä nostaa yhtä ylitse muiden.

Onko Vantaan kaupungilla todella varaa jättää kaupungille ilmaista työtä tekevän järjestön voimavara käyttämättä?

Miksi tällaisia päätöksiä tehdään asianosaisia kuulematta?

Itä-HakkilanPioneerit ry.

Katri Rantala

puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut