Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Omalääkäriltä ei meinannut löytyä vapaata aikaa kuukausiin – "Keitä varten terveyskeskukset toimivat?"

Eivät kaikki pysty hoitamaan asioitaan netissä, kirjoittaja muistuttaa.

Keskustelu lääkäripalveluiden mahdollisesta maksuttomuudesta kirvoitti tämän kirjoituksen. Nyt ei tahdo päästä terveyskeskuslääkäriin, vaikka se on maksullistakin, joskin maksu on vähäinen.

Minulla, 83-vuotiaalla, on terveyskeskuksessamme Vantaalla niin sanottu omalääkäri.

Yritin varata häneltä aikaa Maisan kautta, mutta hoitajan vastaus oli, ettei vapaita aikoja tälle lääkärille löydy koko kesän (elokuun loppuun) aikana yhtäkään.

Lue myös: Voisiko lääkäriin päästä Vantaalla ilmaiseksi? Asiakasmaksut herättivät runsaasti keskustelua aluevaltuustossa, hinnat päätetään syksyllä

Siis ei omalääkärille yhtään vapaata aikaa? Maisa-taitoisena soitin ao. terveyskeskusnumeroon, josta tuli sitten takaisinsoitto. Toinen hoitaja totesi ensin saman: Ei ainuttakaan aikaa omalääkärilleni koko kesänä.

Sanoin, että en käsitä tätä, ja vaikka varasin ajan kiireettömänä, koska en pysty maallikkona itse arvioimaan kiireellisyyttä - niin eikö sen arviointi ole ammattilaisen tehtävä.

Sain adrenaliinin voimalla tämän ystävällisen hoitajan ottamaan yhteyden suoraan omalääkäriini, joka yllätys, yllätys, löysikin minulle käyntiajan ihan muutaman päivän päästä.

Siis mitä tämä on? Keitä varten terveyskeskukset toimivat? Eivät esimerkiksi kaikki ikäihmiset pysty hoitamaan asioitaan netissä, eivät ehkä edes puhelinnumeroviidakossa. Ei ole välttämättä voimia tai taitoa. Olisi hyvä saada Vantaan kaupungin edustaja kertomaan, mistä oikeasti on kyse.

Irmeli Huhtamäki