Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Turistina Vantaalla vuonna 2041 – totta ja vähän taruakin

Vuoden 2041 kesällä Oulusta saapuu turisti Vantaalle. Hän on päättänyt taittaa matkan nopeasti lentokoneella. Se on kallis, mutta sähkölentokoneiden ansiosta onneksi aiempiin vuosiin verrattuna ympäristöystävällisempi ratkaisu.

Vantaa on täynnään toinen toistaan hienompia hotelleja, mutta turisti, 63-vuotias säännöllisesti kuntosalilla käyvä ja eräretkeilyä harrastava timmi leskimies, istahtaa lentoasemalta starttaavaan robottibussiin ja suuntaa sillä Tikkurilan Original Sokos Hotel Vantaaseen.

Mies tietää 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän hotellin legendaarisessa Tulisuudelma-ravintolassa järjestettävän tavallistakin hulppeampia bileitä. Luvassa on muun muassa nostalgia-ilta, jonka aikana esiintyy iso joukko pitkän uran tehneitä artisteja, kuten iältään kuusikymppisyyden paikkeilla keikkuvat Chisu, Elastinen ja Jukka Poika. Spesiaalihetki tarjoillaan, kun lähes 80-vuotias Kaija Koo ja 85-vuotias Pate Mustajärvi esittävät yhdessä biisin Taipumaton.

Turisti suhauttaa ratikalla Myyrmäkeen.

Turistilla on lippu taskussa myös Kivistön kuuluisalle jättiareenalle, jonne odotetaan yli 30 000 katsojaa 50 vuotta täyttävän Ed Sheeranin konserttikiertuekeikalle. Kivistöä mies aikoo tutkia samalla tarkemminkin. Alueella on kuulemma erinomaiset palvelut ja kehärata vie kätevästi Helsinkiin, jossa asuvien lasten ja lastenlasten vuoksi mies aikoo muuttaa eläköityään etelään.

Hotellin esitteistä turistimme huomaa ilokseen, että Tikkurilan tunnettu teatteri- ja tapahtumakeskittymä sijaitsee aivan vieressä vanhalla silkkitehtaalla. Vuosien varrella pieteetillä kunnostetussa ja laajennetussa rakennuksessa toimivat Teatteri Vantaa, Raatikko ja Tikkurilan Teatteri. Piha-alueella vietetään juuri jokakesäistä viikonloppufestivaalia, jossa on päivisin teatteri- ja musiikkiohjelmaa lapsille ja illemmalla aikuisille.

Paikan päällä mies havaitsee, että pieniä tapahtumia on myös Keravanjoen varressa, jota pitkin voi kävellä Kulttuuritehdas Vernissaan ja istahtaa sen hulppealle terassille kosken äärelle seuraamaan niin ikään festivaaliin liittyvää ohjelmaa. Perhokalastuksen harrastaja inspiroituu Tikkurilankoskesta ja päättää kokeilla seuraavana päivänä, josko saisi tuoreen tuliaisen vietäväksi sukulaisille Helsinkiin.

Jos ei nappaa, löylyt joenvarren yleisessä saunassa ja olunen sen terassilla huuhtelevat pettymyksen sujuvasti pois.

Seuraavaksi turisti suhauttaa ratikalla Myyrmäkeen ja katsastelee sitäkin mahdollisen tulevan asukkaan silmällä. Hän haluaa rakennusalan ihmisenä nähdä myös Myyrmäen kulttuuritalon ja sen paljon kiitosta saaneen arkkitehtonisen vau-elementin.

Toisella puolella rataa säilytetty 1970-luvun vanha ostoskeskus kiinnostaa myös. Mutta ensin hän käy kannustamassa tyttärentytärtä skeittikisassa urheilupuistossa.

Lukijalle: Ihan kaikki jutussa mainittu ei ehkä ole totta tai toteutunut edes vuonna 2041, mutta ei kerrota kenellekään.