Mielipide | Onko Vantti poliitikkojen pelinappula?

Myymällä ja pilkkomalla kaikki huononee ja verotulot pienenevät, kirjoittaja kiteyttää.

Olen ollut vantaalainen vuodesta 1976. Asun, työskentelen ja maksan veroni tänne. Sain lapseni täällä ja he käyvät täällä koulunsa. Aikoinaan lapset olivat täällä päiväkodissa, hyvin siisteissä tiloissa ja hyvällä ruoalla.

Nyt kaupunginhallitus ja valtuusto suunnittelevat Vantin myyntiä ja/tai sen pilkkomista osin ja niiden myyntiä.

Kauhistuttaa näin vanhempana ja veronmaksajana.

Vanttihan on kaupungin omistama yhtiö, joka tuottaa kuntalaisille siivous-, ruoka- ja kiinteistönhoitopalveluita; kunnan määrittelemillä kustannuksilla.

Jos myynti tai pilkkominen toteutuu, kuinka kaupunki kuvittelee kontrolloivansa hintaa, saatavuutta tai laatua siivouksesta, ruokahuollosta ynnä muusta mitä Vantti meille tuottaa? Kun siirtymäaika myynnistä on kulunut, ostava yhtiö voi nostaa hintoja, huonontaa saatavuutta tai laatua kaikissa osa-alueissa eikä kaupunki voi muuta kuin maksaa.

Ja kukahan sen sitten loppupeleissä maksaa? Me vantaalaiset veronmaksajat.

Kuinka paljon lisää on jokainen meistä veronmaksajista valmis verotuksessaan maksamaan päiväkotien ja koulujen ruokailuista, siivouksesta tai korjauksista kiinteistöissä? Kaikesta siitä, mitä Vantti tuottaa nyt kunnan määrittelemään hintaan.

Kauhukuvana teille, Amerikan malli, jossa kouluruokailua ei ole tai sen hinta on korkea, saatavuus ja ravitsevuus huono. Kuinka moni lapsi jäisi silloin ilman ateriaa koulu- ja hoitopäivän aikana?

Onko Vantaa valmis kuntana pieneneviin verotuloihin? Ulosmyytävien työntekijöiden palkkataso ja työehdot huononevat ja samalla pienenevät heidän maksamansa verot.

Pitämällä Vantin Vanttina kunta voi tulevaisuudessakin määritellä sen toimintaa ja kustannuksia. Myymällä ja pilkkomalla kaikki huononee ja verotulot pienenevät.

Vantaalainen veronmaksaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut