Mielipide | Päihtynyt nuori on surullinen näky – "Olisiko mahdollista, että kukaan aikuinen ei osta alaikäiselle alkoholijuomia?"

Kirjoittaja toivoo vastuuta vanhemmilta ja kaikilta aikuisilta, jotta kukaan ei ostaisi alaikäisille alkoholia.

Hei teinit ja teinien vanhemmat! Olisiko alaikäisten mitenkään mahdollista juhlia koulujen päättymistä ilman alkoholia?

Ympäripäissään oleva lapsi on mielestäni surkea ja säällittävä näky. Varmasti moni muukin tulee surulliseksi katsoessaan oksentelevaa ja tuskin pystyssä pysyvää lasta.

Monet vanhemmat hankkivat alaikäiselle muutaman pullon juomia.

Luulin jo, että nuoret ovat viisastuneet ja vähentäneet juomista, mutta näin ei taida ikävä kyllä olla. Monet vanhemmat hankkivat alaikäiselle muutaman pullon juomia koska ajattelevat tämän olevan turvallisempaa kuin että lapsi hankkisi juomansa muualta.

Jo muutamasta lonkerosta voi kokematon olla aikamoisessa humalassa ja arvostelukyky laskea. On vaara, että järkeväkin nuori voi tehdä asioita, joita ei muuten tekisi.

Ikävä kyllä tuolla ulkona on liikkeellä myös ikäviä ihmisiä, jotka voivat tehdä mitä vaan. Puhumattakaan alkoholin aiheuttamista terveyshaitoista, paikkojen sotkemisesta ja lasten vanhemmilleen aiheuttamasta huolesta ja surusta.

En tiedä tähän ratkaisua. Maailma on nyt levoton ja pelottava ja lisäksi korona on vaikuttanut monen lapsen ja nuoren elämään. On ihanaa kun voi taas liikkua vapaasti ja nähdä kavereita. Mutta eikö tämäkin olisi paljon siistimpää kokea selvänä?

Olisiko mitenkään mahdollista, että kukaan aikuinen ei osta alaikäiselle alkoholijuomia?

Jos lapsi haluaa välttämättä kokeilla, niin sitten kotona vanhempien läsnäollessa tai vanhemmat mukaan puistoon katsomaan mitä tapahtuu.

Ei osteta alkoholia alaikäiselle

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut