Mielipide | Vanttia ei tule myydä – "Nyt on aika tehdä vastuullinen päätös vanttilaisten ja kuntalaisten edun mukaisesti"

Vantin työntekijänä työskentelevä kirjoittaja toivoo, että kaupunki pitää yhtiön omassa omistuksessaan ja kehittäisi sen toimintaa.

Arvoisa vantaalainen kuntapäättäjä! Sinulla on kohta edessäsi näytön paikka, kun ratkaistaan Vantaan tilapalvelut Vantti Oy:n omistajapoliittisia linjauksia.

Vantaa on teettänyt kaksi ulkopuolista konsulttiselvitystä, joissa molemmissa todetaan, että Vantaan kannattaa myös jatkossa tuottaa ateria-, puhtaus- ja kiinteistöhuoltopalveluita oman in house -yhtiön kautta.

Selvitystöistä esille nousseita perusteita yhtiön omistamiselle ovat muun muassa vahvat taloudelliset intressit. In house -yhtiönä Vantti toimii omakustannusperiaatteella, eikä yhtiölle ole tarvetta asettaa markkinatoimintaan liittyviä tuottotavoitteita.

Merkittävä strateginen intressi omistamiselle liittyy myös varautumiseen, sillä yhtiö huolehtii omalta osaltaan kaupungin palveluvelvoitteesta. Vantti tuntee asiakkaan tarpeet huomattavan hyvin, ja se kykenee poikkeustilanteissa sopeutumaan nopeasti, mikäli kaupungin palvelutarve muuttuu.

Vanttilaisena annan oman panokseni peliin joka ikinen työpäivä. Olen omistautunut työlleni ja haluan tarjota niin hyvää palvelua, että se ylittää asiakkaan odotukset positiivisesti. Meillä on hyvä tiimihenki ja töihin on mukava lähteä aamulla.

Hyvän asiakassuhteen ja -tuntemuksen rakentamiseen on mennyt paljon aikaa, ja on älytöntä heittää sitä työtä roskiin, kun hommat pelaavat.

Nyt on aika tehdä vastuullinen päätös vanttilaisten ja kuntalaisten edun mukaisesti ja lopettaa puheet ulkoistamisista. Keskitytään palveluiden kehittämiseen jatkossakin kuntamme oman in house -yhtiön kautta.

Vanttia ei saa myydä!

Artturi Elf

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut