Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Päätoimittajalta Saako sateenkaaripareja vihkiä kirkon tiloissa? – Seurakuntien toimintaa voi muuttaa myös paikallistasolla ja äänestämällä seurakuntavaaleissa asioihin voi vaikuttaa

Yhtä Suomen näkyvimmistä sukupuolen ja seksuaalisuuden monimuotoisuutta esiin tuovaa tapahtumaa, Helsinki Pride -viikkoa, vietetään kesäkuun loppupuolella. Myös Vantaan seurakunnat on tuttuun tapaan mukana.

Siinä missä Raamatussa puhutaan monin eri tavoin suvaitsevaisuudesta, tuntuvat kirkon paikoin tiukat näkemykset esimerkiksi sateenkaaripareihin liittyen tunkkaisilta.

Moni onkin päätynyt eroamaan kirkosta juuri arvoristiriidan vuoksi.

Oman seurakunnan toiminnassa muutosta voi kuitenkin saada aikaan sisältä käsin. Seurakuntavaaleissa valituilla luottamushenkilöillä on myös valtaa seurakuntien päätöksenteossa.

Vantaankosken seurakunta ja Vanda Svenska Församling ovat avanneet ovensa samaa sukupuolta olevien vihkimiselle.

Vantaallakin jokaisella seitsemällä seurakunnalla on oma seurakuntaneuvostonsa. Neuvosto voi halutessaan päättää yhdessä kirkkoherran kanssa vaikkapa siitä, voidaanko samaa sukupuolta olevat vihkiä kirkon tiloissa.

Vantaalla näin on jo tehtykin. Esimerkiksi Vantaankosken seurakunta ja Vanda Svenska Församling ovat avanneet ovensa samaa sukupuolta olevien vihkimiselle.

Marraskuussa pidettävissä seurakuntavaaleissa on oiva hetki äänestää omia arvoja lähellä olevaa ihmistä.

Ehdokasasettelu on vielä kesken, mutta listoilta löytyy sekä perinteisempiä arvoja kannattavia ehdokkaita kuin liberaalimpiakin. Hyvä niin.

Kuluvalla valtuustokaudella luottamushenkilöt ovat päättäneet muun muassa kirkkojen kunnostuksista, remonttien aikatauluista ja siitä, mille järjestöille lähestysmäärärahoja myönnetään. Vantaankosken seurakunta eväsi avustusrahat järjestöiltä, jotka ovat naispappeutta vastaan.

Tulevaisuudessa saatetaan käydä vilkasta keskustelua esimerkiksi seurakuntien kiinteistöistä. Korjataanko huonossa kunnossa olevat vai myydäänkö ne? Entä mitä tehdään seurakuntien leirikeskuksille?

Vaikuttaa voi tietysti äänestämällä. Hyvä vaikuttamisen tapa on myös lähteä itse ehdokkaksi.