Mielipide | Korson tyhjät liiketiloja voisi ottaa kaupungin käyttöön

Olisi hienoa saada tyhjillään oleville tiloille käyttöä nopeallakin aikataululla, kirjoittaja pohtii.

Kaikki korsolaiset tai Korson keskustassa käyneet tietävät, että alueella on monia tyhjiä liiketiloja. Osa liiketiloista on seissyt tyhjän panttina pitkiäkin aikoja.

Koska vanhojen kiinteistöjen purkaminen ja uusien rakentaminen ei ole suunnitelmista huolimatta ihan lähiaikoina tapahtumassa Korsossa, olisi hienoa saada tyhjillään oleville tiloille käyttöä nopeallakin aikataululla.

Vantaan kaupungin on kyettävä ottamaan palveluiden tuottamisessa, kaupungin kehittämisessä ja asukkaiden paremman elämän mahdollistamisessa suurempaa roolia.

Tämä tarkoittaa paitsi nykyisten palveluiden resurssien parantamista, myös julkisten palvelujen laajentamista ja uusia aluevaltauksia. Tässä on oleellista kuunnella asukkaita.

Kaupungin kehittäessä palveluita ja omaa liiketoimintaa sekä työllistäessä enemmän ihmisiä, vahvistetaan myös paikallistaloutta. Vantaan kaupunki voisi hankkia tai vuokrata tyhjiä liiketiloja itse tuottamaansa toimintaa varten.

Lukuisat toimijat järjestökentällä ja aktivismissa tekevät epäitsekästä työtä ihmisten ja ympäristön hyväksi – usein ilman mitään korvauksia. Tällä työllä on joko suoraa positiivista vaikutusta alueiden elinvoimaan tai sillä tähdätään siihen.

Järjestöjen ja aktivistiryhmien toimintaedellytysten parantamiseksi tyhjiä liiketiloja voisi tarjota edullisesti demokratian edistämiseen kansalaisyhteiskunnan voimin.

Esitän, että Korson keskustan liiketiloihin kehitetään kaupungin toimesta yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan kanssa kaupungin omaa asukaslähtöistä toimintaa tai järjestöjen yleishyödyllistä toimintaa. Näin saataisiin tyhjät tilat käyttöön.

Jiri Mäntysalo (komm.)

Korso

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut