Mielipide | Helsinki tarjoaa 2 000 euron bonuksen, Tuusula parempaa kuukausipalkkaa – "Miksi jäisin Vantaalle varhaiskasvatuksen opettajaksi?"

Naapurikunnat tuntuvat olevan kilpailukykyisempiä kuin Vantaa työnantajana, kirjoittaja toteaa.

Avoin kirje Vantaan päättäjille. Vantaalla on tällä hetkellä ainakin noin 50 varhaiskasvatuksen opettajan paikkaa auki. Itse olen toiminut kyseisessä tehtävässä Vantaalla nyt kuusi vuotta.

Olen koulutukseltani sosionomi ja nyt kesäkuussa valmistun päteväksi varhaiskasvatuksen opettajaksi suoritettuani puuttuvat pedagogiset opinnot.

Viimeiset neljä vuotta olen työskennellyt Korson alueella, vaativissa ryhmissä, missä tuen tarvetta on ollut paljon.

Olen mielestäni suoriutunut hyvin. Ainakin olen saanut paljon kiitosta, sanallista sellaista, työstäni. Nyt kun valmistun, tarjolla olisi vakituinen työpaikka nykyisessä työpaikassani varhaiskasvatuksen opettajana.

Luonnollisesti, nyt kun olen myös muodollisesti pätevä, olen alkanut katselemaan mitä muuta olisi tarjolla. Naapurikunnat tuntuvat kieltämättä olevan kilpailukykyisempiä kuin Vantaa työnantajana. Esimerkiksi Helsinki tarjoaa 2 000 euron kertabonuksen vakituiseen varhaiskasvatuksen opettajan paikkaan valitulle. Tuusulassa puolestaan peruspalkka on suurempi kuin Vantaalla.

Haluaisin todella jatkaa työskentelyä Vantaalla, omassa kotikunnassani, ja Korson seudulla, missä olen asunut viimeiset kahdeksan vuotta ja tutustunut perheisiin. Kuitenkin minulla on henkilökohtainen elämä, oma perhe, ajateltavana.

Tällä hetkellä on vaikea perustella miksi jäisin Vantaalle varhaiskasvatuksen opettajaksi. Vapaaehtoistyönä en ala tätä tekemään vaikka työstäni pidänkin.

Vantaa tarjoaa ulkopaikkakuntalaisille varhaiskasvatuksen opettajan vakituiseen paikkaan valituille 1 500 euron kertabonuksen. Onko joku syy miksi meitä vantaalaisia ei haluta töihin varhaiskasvatukseen Vantaalle? Kyllä meitä olisi täällä tarjolla.

Henna Stranden

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut