Mielipide | Vantin kilpailukykyselvitys on peliä lasten aterialla – "Vähävaraisen siivoojan lapsilta otetaan leivän päältä makkara ja annetaan se muille"

Kirjoittaja paheksuu sitä, että päiväkotien ja koulujen ateriahinta on otettu pelinappulaksi Vantin ulkoistusvaatimuksiin.

Kouluaterialla pelataan nyt kovaa peliä. Kaikki kaupungin puhtaanapitopalvelut halutaan siirtää yksityisille yrityksille halvempien palkkaehtojen piiriin.

Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset väittävät siitä saatavan "säästöä". Tuolla rahalla he uskottelevat voivansa parantaa koulujen ja päiväkotien aterian laatua käyttämällä "säästön" ruokatarvikkeisiin. Myös omassa kaupungin tuotannossa voidaan palveluja tuottaa taloudellisesti ja tehokkaasti.

Pienituloisen ja hyvinkin vähävaraisen siivoojan lapsilta otetaan leivän päältä makkara ja annetaan se muille? Niinkö meidän on toimittava?

Erityisesti ihmettelen perussuomalaisten ajattelutapaa tässä asiassa. Toimeentulotukiluukulle ajetaan iso joukko uusia työssä käyviä ja samaan aikaan puhutaan vaalien alla "tuloloukkujen poistamisesta".

Vantaan kaupungin oman yhtiön palkat ovat noin 200 euroa paremmat kuin yksityisellä alalla. Päätä huimaavat ne eivät silti ole.

Ihmetellä saattaa, kuinka yrityksissä toimivat puhtaanapidon ammattilaiset ja muut pienituloiset ylipäätään pystyvät selviämään arjesta pääkaupunkiseudun asumisen hinnoilla ja inflaation laukatessa rajusti.

Koululaisten lasten äitinä paheksun, että päiväkotien ja koulujen ateriahinta on otettu pelinappulaksi ulkoistusvaatimuksiin.

Kaupungilla on oltava varaa ottaa tarvittava ateriahinnan korotus omista toimintakatteistaan. Köyhän lautaselta sitä ei pidä ottaa.

Naima El Issaoui

Vantaan kaupunginvaltuutettu (sd.), äiti ja ammattiliittoaktiivi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut