Mielipide | Vantaa tarvitsisi oman liikennepuiston

Kirjoittajat toivovat Vantaalle omaa liikennepuistoa. Helsingillä on asiassa jo pitkät perinteet.

Liikenneturvallisuuden kehittäminen ja toteuttaminen Vantaalla kaupunkikehittymisen ohella on ihmisille pienestä pitäen tärkeää, jopa elintärkeää.

Vantaalle tuleekin saada oma liikennepuisto. Liikennepuisto on toiminut Helsingissä jo vuodesta 1958. Myös lukuisissa muissa kaupungeissa on liikennepuistoja, joiden ympärille on syntynyt myös monenlaista palvelutoimintaa.

Liikennepuistolla saavutetaan myös sosiaalisten taitojen kehittymistä liikennetaitojen ohella. Perheillä on myös mahdollisuus harjoittaa liikennekasvatusta yhdessä. Kuten Helsingistä vuosikymmenten kokemukset kertovat, on se loistava yhteinen vapaa-ajan vietto: samaan aikaan kiinnostava, innostava ja turvallinen sekä kehittävä.

Vantaalle oman liikennekaupungin perustaminen ei ole mahdotonta. Sijainti tulee olemaan yksi merkittävistä asioista, jotta sinne olisi helppo tulla eri puolilta Vantaata sekä kehyskuntia.

Hankkeella on mahdollisuus tavoittaa myös naapurikuntia sekä toteuttaa vantaalaista yritys- ja järjestöyhteistyötä. Myös kaupunkimme kasvatus- ja opetustoimi voisivat hyödyntää kyseistä toimintaa.

Esitämme 20. kesäkuuta yhdessä jättämällämme valtuustoaloitteella että Vantaan kaupunki kartoittaisi tarkoitukseen sopivan paikan sekä tarvittavat yhteistyökumppanit.

Marjo Vacker (Liik.)

Juha Järä (ps.)

Stefan Åstrand (r.)

Mika Kasonen (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut