Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Päätoimittajalta Vihdoin vietämme ihan tavallista kesää

Helteen hellimät kesäpäivät ovat saaneet kaupunkilaiset nauttimaan kesästä, joka tuntuu vihdoin normaalilta ja hyvällä tavalla ihan tavalliselta.

Tunteen normaalista saavat aikaan ainakin koronarajoitusten poistuminen. Tänä kesänä saa järjestää niin tapahtumia kuin sukujuhlia liki tavalliseen tapaan.

Myös maskisuosituksen poistuminen on monelle mieluinen asia.

Koronavirus jatkaa toki sinnikkäästi leviämistään. Esimerkiksi sairaaloissa koronapotilaiden määrä on kuitenkin hallinnassa.

Rajoitukset ja poikkeusaika jättivät jälkensä jokaiseen.

On todennäköistä, että uusi aalto saapuu syksyllä muiden viruksien lailla, kun ihmiset jälleen palaavat koulunpenkille ja työpaikoille.

Erona aiempaan on se, että nyt tiedämme, mitä on tulossa.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen käänsi katseensa menneisiin vuosiin viime viikolla pitämässään mediainfossa.

Koronaan sairastuneiden määrä ja siitä seuranneet toimenpiteet kuvaavat hyvin sitä muutosta, joka ajattelussamme on muutamassa vuodessa tapahtunut.

Vantaalla oli todettu 72 koronavirustapausta maaliskuussa 2020, kun Uudenmaan alue päätettiin poikkeuksellisesti sulkea.

Viimeisten kahden viikon aikana tänä vuonna Vantaalla puolestaan todettiin yli uutta 1 200 koronavirustapausta. Sairastuneiden todellinen määrä on tätäkin korkeampi.

Vaikka taudin kanssa on opittu elämään, ovat sen vaikutukset itse tautia syvemmällä. Rajoitukset ja poikkeusaika jättivät jälkensä jokaiseen, erityisesti lapsiin, nuoriin ja ikäihmisiin. Moni työikäinen koki talousvaikeuksia lomautusten tai yritystoimintaan kohdistuneiden rajoitusten takia.

Rajoituksille on aikansa ja paikkansa ja asiantuntijat tekevät päätökset aina sen hetkiseen parhaaseen tietoon nojaten. Toivotaan silti, että myös syksyä päästäisiin Vantaalla viettämään mahdollisimman normaalisti.