Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Perussuomalaiset ei aja ketään toimeentuloluukulle – "Kyllä puhtauspalvelualan työntekijöille töitä riittää"

Kirjoittajat uskovat, että puhtauspalvelujen työntekijöille riittää töitä jatkossakin.

SDP:n kaupunginvaltuutettu Naima El Issaoui (VS 29.6.) kirjoitti, että Vantin kilpailukykyselvitys on peliä lasten aterialla. Hän kirjoitti myös, että toimeentulotukiluukulle ajetaan iso joukko uusia työssäkäyviä.

Vantaan konsernijaoston selvä enemmistö palautti Vantin omistajapoliittiset linjaukset valmisteluun. Puhtauspalvelujen ostopalveluja lisättäisiin merkittävästi ja Vantin kilpailukykyä selvitettäisiin perusteellisesti ostopalveluihin nähden. Vantti jatkaa edelleen kiinteistönhoidon ja ateriapalvelujen pääasiallisena tuottajana.

Perussuomalaiset ei pelaa peliä lasten kouluaterialla, vaan on syvästi huolissaan siitä, että joillekin lapsille kouluateria on päivän ainoa lämmin ateria. Puuro ja mehukeitto ei riitä kasvavan yläkoululaisen tarpeisiin. Materiaalinen annoshinta on maan matalin ja sitä on korotettava. Myös välipalan tarjoamisen mahdollisuutta on pohdittava.

Perussuomalaiset ei tietenkään ole ajamassa ketään toimeentuloluukulle. Suomessa valitsee tällä hetkellä työvoimapula puhtaanapito- ja ravitsemusliiketoiminnoissa. On kestämätöntä, että yritykset joutuvat haalimaan työvoimaa ulkomailta, kun samaan aikaan työttömyysluvut ovat korkeat.

Kyllä puhtauspalvelualan työntekijöille töitä riittää.

Kansanrintamahallituksen idea työllistää pitkäaikaistyöttömiä valtion omistamassa Työkanava Oy:ssä on kannatettava ja osittainen ratkaisu rakenteelliseen työvoimapulaan. Teimme Vantaalla valtuustoaloitteen viime syksynä juuri samanlaisen toiminnan käynnistämisestä Vantaalle.

SDP:n valtuutetut Minna Räsänen ja Säde Tahvanainen esittivät kirjoituksessaan (VS 22.6.) huolensa kilpailutuksen monimutkaisuudesta julkisella sektorilla. Julkisen sektorin on modernisoitava päätöksentekoa, johtamista sekä käytännön toimintaansa.

Muutos aiheuttaa lähes aina vastarintaa. SDP:llä on vahvat kytkökset ammattijärjestöihin kuten Vantaallakin ammattiliitto JHL:ään, jonka jäseniä suurin osa Vantaan puhtauspalvelujen työntekijöistä on. Kytkökset eivät kuitenkaan saa hämärtää järkevää päätöksentekoa.

Kai-Ari Lundell (ps.)

Konsernijaoston jäsen

Kaupunginhallituksen jäsen

Tuukka Saimen (ps.)

Konsernijaoston jäsen

Kaupunginhallituksen jäsen