Mielipide | Vantaan toimitilatalon viivästyminen avaa uusia mahdollisuuksia hyvinvointikeskuksen rakentamiselle

Kaupungin tulisi tarkastella avoimesti uusia sijaintivaihtoehtoja Tikkurilan hyvinvointikeskuksen ja kaupungin uuden toimitalon osalta, kirjoittajat pohtivat.

Vantaan Sanomat uutisoi (VS 21.6.) Kielotie 13:n uuden toimitilatalon rakentamisen lykkääntymisestä. Samaan aikaan tiedossa on Tikkurilan uuden hyvinvointikeskuksen tontin ongelmat. Aiemmin kaavailtua Jokiniemen tonttivaihtoehtoa on suunniteltu muuhun rakentamiseen ja tilalle tarjotaan nykyistä aikuisopiston tonttia.

Nyt toimitilatalon rakentamissuunnitelmien mentyä myttyyn tulee toimitilatalon ja hyvinvointikeskuksen tilannetta tarkastella kokonaan uudelleen.

Mielestämme hyvinvointikeskus voitaisiin sijoittaa Kielotie 13:n kohdalle ja rakentamisen voisi aloittaa joutuisasti, kun tontti on jo valmiiksi tyhjänä. Vastaavasti uusi toimitilatalo voitaisiin sijoittaa nykyisen terveysaseman paikalle.

Hankkeen osalta on myös syytä samalla uudelleentarkastella kuinka paljon tiloja tulevaisuudessa tarvitaan etätyön lisääntymisen myötä. Tällä ratkaisulla saisimme keskeiselle paikalle, hyvien liikenneyhteyksien varrelle, sekä uuden hyvinvointikeskuksen että toimitilat.

Edellytämmekin, että kaupunki tarkastelee avoimesti uusia sijaintivaihtoehtoja molempien rakennusten osalta.

Eve Rämö

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (vihr.)

Emmi Pajunen

kaupunkitila-lautakunnan jäsen, varavaltuutettu (vihr.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut