Mielipide | Big Yard -terassista meluhaittaa

On täysin kohtuutonta, että yksi toimija saa pyörittää kaupungin suojeluksessa keskellä Tikkurilaa kolmen kuukauden ajan festaria, josta aiheutuu päivittäin usean tunnin ajan meluhaittaa, kirjoittaja kuvailee.

Uskomatonta, miten Vantaan kaupungin viranomaiset suhtautuvat asukkaan kokemaan meluhaittaan, jonka ovat itse olleet mahdollistamassa.

Olin yhteydessä kaupunkiin ennen kuin Big Yard terassi aloitti toimintansa Tikkurilan keskustassa. Huolenani oli, että tämän toiminta on täysin vastaavaa kuin oli viime vuonna samalla paikalla toimivalla terassilla, josta aiheutui kohtuutonta meluhaittaa lähiympäristöön. Sain vastauksen, että asia huomioidaan.

No, terassi aloitti 1. kesäkuuta, ja joka päivä sieltä kantautuu musiikki tai vähintäänkin bassoaaltojen kumina asuntooni. Olen ollut yhteydessä niin terassin pyörittäjään kuin Vantaan kaupungin ympäristövirastoon täysin tuloksetta. On täysin kohtuutonta, että yksi toimija saa pyörittää kaupungin suojeluksessa keskellä Tikkurilaa kolmen kuukauden ajan festaria, josta aiheutuu päivittäin usean tunnin ajan meluhaittaa. Ei se auta, että musiikin huudattaminen loppuu kello 22, jos sitä ennen on altistunut melulle usean tunnin ajan.

Lisäksi nyt näyttää, että kotoa pitäisi lähteä evakkoon kaksi kertaa viikossa koko kesän ajan terassilla järjestettävien konserttien ajaksi, koska käyttävä äänenvoimakkuus on täysin kohtuuton ja peittää kotona jopa tv:n äänen alleen.

Ympäristöviraston kädet on tässä ilmeisesti sidottu kaupungin johdon toimesta. Kaupungin johdolle tämän terassin tulo on kuitenkin jostakin ollut erittäin tärkeää. Sitä on ajettu kuin käärmettä pyssyyn ja kilpailutuskin oli täysi farssi. Jos naapurini huudattaisi musiikkia kuten Big Yard terassi voisin siihen puuttua, mutta kun kaupunki mahdollistaa yhdelle toimijalle tällaisen, ei sille näköjään voi mitään, uskomatonta.

Jyrki Palmu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut