Mielipide | Monet asukkaat eivät halua omaan kotitaloonsa airbnb-toimintaa

Kirjoittaja toivoisi, että koko maahan saataisiin valtakunnalliset yhtenäiset säännöt airbnb-toiminnan harjoittelemiselle taloyhtiöissä.

Rakennusyhtiöiden päätös kieltää jo rakennusvaiheessa airbnb-toiminta perustettavan asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä on suorastaan hyvä uutinen.

Taloyhtiöissä asukkaita mahdollisesti häiritsevään toimintaan voidaan näin jo ennalta puuttua.

Toivoisin koko maassa kaupunkien edellyttävän käytännön yleistymistä ja sitä, että saataisiin aikaan valtakunnalliset yhtenäiset säännöt airbnb-toiminnan harjoittamiselle taloyhtiöissä yleensäkin.

Nykyiset sekavat käytännöt eivät anna tarpeeksi selkeitä toimintaohjeita taloyhtiöille eivätkä lyhytaikaiseen huoneen vuokraukseen ryhtyville.

Monet eivät halua, että omassa asuintalossa harjoitetaan niin sanottua hotellitoimintaa.

Kaiken lyhytkestoisen vuokrauksen kieltäminen yhtiöjärjestyksessä voi olla hankala toteuttaa. Ammattimaista lyhytaikaista majoitustoimintaa asumiskäyttöön tarkoitetussa taloyhtiön asunnossa pitää kuitenkin voida rajoittaa.

Kunnissa tähän päästään yleensä puuttumaan vasta valitusten kautta, mutta jos asuntoyhtiön yhtiöjärjestys kieltää sen jo alun perin, niin ongelmaa ei pääse ollenkaan syntymään.

Asunnon ostajien ja vuokralle muuttavien oikeusturva paranee, kun heillä on tieto, että ammattimaista lyhytaikaista huoneenvuokrausta ei talossa harrasteta.

Ongelmia lyhytaikaisen ammattimaisen vuokrauksen suhteen on tosin esiintynyt myös omakotialueilla.

Laajasta ilmiöstä on kyse ja on hyvä, että siihen puututaan.

Tarja Eklund, Vantaan kaupunkiympäristölautakunnan varapj., lupajaoston puheenjohtaja sdp.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut