Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tikkurilan alueelle syntyi uusi kaahailupaikka, jossa kumia poltetaan kesällä ja talvella

Kirjoittaja on tuskastunut Santaradantiellä tapahtuvaan kaahailuun, jonka melu kantautuu kauas.

Kun Tikkurilan itäpuolella sijaitseva Santaradantie muutama vuosi sitten yhdistettiin uuteen Kanervikkotiehen, ja paikalle valmistui Talliosakkeen tilat, ympäristöön muodostui Hakintien lisäksi jo toinen epävirallinen moottoriurheilukeskus Tikkurilan alueelle.

Nykyisin Santaradantietä käytetään kiihdyttelyyn, keulimisharjoitteluun ja kumin polttoon. Tyypillisesti yksi tai useampi moottoripyörä voi ajaa Santaradantietä kymmenen kertaa edestakaisin vetäen mahtavaa savupilveä ja kumin käryä takanaan. Esitys toistuu hyvällä kelillä joka ilta, usein myös keskellä yötä. Tämä aiheuttaa huomattavaa meluhaittaa kilometrin säteellä alueesta. Talvella tilalle tuodaan autot, joilla ajetaan rallia läheisten liikekiinteistöjen pihoilla.

Mitä asialle voisi tehdä? Hidastetöyssyjä tuskin voidaan tehokkaasti asentaa suoralle, joka on yli 500 metriä pitkä, ja jota käyttää myös raskas liikenne. Ehkä liikennevalvontakamerat tai tehokkaampi liikennevalvonta alueella auttaisi. Toisaalta tulevaisuudessa asiaa tulisi myös miettiä kaavoituksen kannalta: Onko pitkä suora asuinalueen reunalla hyvä paikka Talliosakkeen kaltaiselle toimijalle?

Jos kyse on puhtaasti ajattelemattomuudesta, haluaisin tuoda kyseisten moottoriharrastajien tietoon, että aiheutatte toiminnallanne haittaa ja vaaratilanteita lähiympäristölle.

Silmäpussit