Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Syksy on oppimisen aikaa niin lapsille, nuorille kuin kaupungin henkilöstölle

Uusi lukuvuosi on aina odottamisen arvoista päiväkodeissa ja kouluissa: lapset tapaavat niin vanhoja kuin uusiakin kavereita ja oppivat uusia taitoja.

Kaverit ja oppiminen – kaksi elämään iloa tuovaa asiaa.

Meillä Vantaalla monipuolisen osaamisen vahvistaminen onkin keskiössä jälleen tulevana lukuvuonna. Yhteisöllisyyteen sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoihin kiinnitetään erityistä huomiota, ja lisäksi kestävän tulevaisuuden merkitys korostuu entisestään.

Vuonna 2022 valmistuu neljä uutta kunnallista päiväkotia Tikkurilaan, Koivukylään, Vapaalaan ja Hakunilaan.

Ensi vuonna kunnallisia päiväkoteja valmistuu yhteensä viisi Myyrmäen, Hakunilan ja Korson suuralueille. Päiväkodit korvaavat poistuvia huonokuntoisia päiväkoti- ja perhepäiväkotitiloja sekä vastaavat kasvaneeseen palvelutarpeeseen.

Haluamme huomioida monikielisyyden tuoman lisäarvon myös palkoissa.

Myös Jokiniemen yhtenäiskoulua ja Kanniston koulua laajennetaan kasvaneen perusopetusikäisten määrän vuoksi.

Vantaa on kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki. Lapset saavat monikielisillä alueilla jo varhain arkisen kokemuksen maailmankansalaisuudesta ja heillä on myös poikkeuksellisen laaja kielitaitovaranto.

Haluamme huomioida monikielisyyden tuoman lisäarvon myös palkoissa. Siksi sekä varhaiskasvatuksessa että perusopetuksessa työskenteleville maksetaan rekrytointilisää, jos päiväkodissa tai koulussa on paljon lapsia, jotka puhuvat äidinkielenään suomen sijasta jotakin toista kieltä.

Rekrytointilisällä varmistetaan henkilöstön saatavuus ja se, että Vantaalle saataisiin erinomaisia ja osaavia työntekijöitä.

Syksy 2022 on uuden oppimisen aikaa myös kaupungin henkilöstölle, kun siirrymme entistä vahvemmin digiaikaan. Otamme käyttöön uuden, Sarastialta tilatun HR-järjestelmän lokakuussa.

Valtavat tiedonsiirrot vanhasta järjestelmästä uuteen käynnistyivät ennen juhannusta. Haluamme Vantaalla varmistaa, että tiedot menevät uuteen järjestelmään oikein, jotta tiedonsiirtoon liittyvät virheet eivät aiheuta laajoja ongelmia palkanmaksuun.

Olemme seuranneet Helsingin tilannetta ja sitä, mihin haasteisiin tulee vastata. Varaudumme muutokseen vahvasti viestimällä, kouluttamalla ja tukemalla esihenkilöitä ja henkilöstöä.

Myös palkanlaskentaan ja HR-asiakaspalveluun on rekrytoitu lisähenkilöstöä. Henkilöstö osallistui innolla uuden järjestelmän nimeämiseen ja saimmekin tulevalle työvälineelle sydämellisen nimen: Hertta.

Kirjoittaja on Vantaan kaupunginjohtaja