Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Viihtyisän Myyrmäen "tuhoa" on vaikea ymmärtää – "Alun perin viihtyisä ja väljästi rakennettu Myyrmäki on joutunut vimmaisen täydennysrakentamisen kohteeksi"

Kirjoittaja kantaa huolta Myyrmäen liiallisesta rakentamisesta ja viheralueiden katoamisesta.

Jan Axberg (kd.) kirjoittaa hyvin Vantaan kaupunginosien houkuttelevuudesta ja viihtyisyydestä Itä-Vantaan näkökulmasta.

Vuodesta 1974 asti Länsi-Vantaalla Myyrmäessä asuneena voin hyvin olla samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Asuinalueen houkuttelevuutta eivät lisää siivottomat kadut, spreijatut seinät, pursuavat roskikset, saati ryöstelevät jengit tai taloja täyteen ahdetut korttelit.

Alun perin viihtyisä ja väljästi rakennettu Myyrmäki viheralueineen on joutunut vimmaisen täydennysrakentamisen kohteeksi. Uusia taloja rakennetaan kylki kylkeen ja ikkunoista voi kohta kätellä naapuria liian tiiviyden takia.

Mihin näitä rakenteilla olevia asuntoja tarvitaan, kun jo nyt on myynnissä ja vuokrattavana satoja asuntoja eikä ottajia näytä niillekään olevan?

Terveyspalvelut on mitoitettu paljon pienemmälle asukasmäärälle kuin jo nykyinen on. Hoitoon ei pääse nopeasti ja terveyskeskus päivystys puuttuu edelleen kokonaan Myyrmäestä.

Myyrmäestä on kadotettu ihmiselle tärkeä lähiluonto eikä rakentamisessa huomioida kuumenevien kesien tai rankkasateiden aiheuttamia ongelmia. Puut viilentävät ja metsikkö imee sadevesiä.

Vilkas ja viihtyisä Paalutori on kadonnut, ilmeisesti ympärillä olevan hurjan rakennusbuumin takia, nimeksi pitäisi kai muuttaa pelkkä Paalu, kun torimyyjiä alueelta ei juurikaan enää löydy. Moni kaipaa myös Postia, mattopesulaa ja poliisin lupapalvelupistettä, myös pankkien asiakaspalvelupisteitä kaivataan.

Monen alueella jo "vanhaan hyvään aikaan" asuneen on vaikea ymmärtää tätä Myyrmäen tuhoa. Uusia taloja ja viheralueiden katoamista ei kaivata.

Istutusten lisäämistä, siivoamista, lisää lääkäreitä ja näkyvämpää poliisin valvontaa tarvitaan pikaisesti, jotta edes jotain vanhasta Myyrmäestä jää jäljelle.

Tiina Arlin (kd.)